Logga in

GK förvärvar JF Jansson Rör

Publicerad
24 maj 2016, 11:26

Gunnar Karlsen Sverige, GK, har köpt JF Jansson Rör, Comfort-medlem och ett av Uppsalas största VS-företag. Förvärvet ska komplettera GK:s nuvarande verksamhet och erbjudande mot kund, enligt ett pressmeddelande.

JF Jansson Rör blir i och med förvärvet ett helägt dotterbolag till GK.

– Vi har under en längre tid sonderat marknaden på jakt efter ett lämpligt företag som kan vara med och ge oss nästa skjuts i satsningen med att etablera en rörverksamhet i Sverige. Vi har sedan tidigare etablerat oss framgångsrikt organiskt i både Nord och Syd. JF Jansson Rör är ett företag som matchar vårt behov på alla punkter. Dessutom har jag arbetat tillsammans med Sören Samuelsson tidigare och vet att han är ett fantastiskt bollplank och stöd för att diskutera strategier och visioner med. Tillika kompletterar det vår existerande verksamhet inom ventilation och byggautomation i Uppsala väldigt bra, säger Göran Krawe, vd, Gunnar Karlsen Sverige, i pressmeddelandet.

JF Jansson Rör startades 1912 och är ett av de större företagen i Comfort-kedjan. Företaget omsätter knappt 100 miljoner kronor och har cirka 65 anställda. I samband med förvärvet kommer Sören Samuelsson och JF Jansson Rör fortsätta arbeta med samma uppställning som man gör i dag. Bolaget fortsätter att vara medlem i Comfort.

– Jag är mycket glad över den här möjligheten. Genom GK får vi tillgång till ett företag, som precis som vi, präglas av långsiktighet och goda relationer med såväl kunder som medarbetare. Det ska bli väldigt stimulerande att få vara en del av deras fortsatta utveckling fram för allt här i Uppsala men även ute i landet, säger Sören Samuelsson, vd, JF Jansson Rör.