Logga in

Sprinklerbolaget öppnar kontor i Värmland

Publicerad
29 apr 2016, 15:30

För två veckor sedan startade snabbväxande Sprinklerbolaget ett kontor i värmländska Säffle. Kontor finns sedan tidigare i Västerås och Helsingborg. Sprinklerbolaget har nu 40 anställda och siktar i år på att omsätta cirka 100 miljoner kronor.

Tanken med det nya kontoret är att vi ska göra en större satsning på västra Sverige, från Värmland ner till Göteborg, men också på delar av Norge.

Det nya Säfflekontoret leds av Peter Johansson med 25 års erfarenhet i sprinklerbranschen på olika positioner. Senast har han varit verksam i det egna bolaget Pecon Väst i Säffle.

– Tanken med det nya kontoret är att vi ska göra en större satsning på västra Sverige, från Värmland ner till Göteborg, men också på delar av Norge, säger Daniel Ryström, delägare i Sprinklerbolaget och platschef på kontoret i Västerås.

Sprinklerbolaget har huvudkontor i Västerås, men vd Thomas Hyllén Olsson är placerad på kontoret i Helsingborg.

Vann tillväxtligan i Västmanland

Nyligen vann företaget Almis tillväxtliga för Västmanlands län efter att ha vuxit 584 procent mellan 2013 och 2014. Omsättningen ökade från cirka 8 miljoner kronor 2013 till 48,5 miljoner 2014.

– 2013 köpte jag och Valdis Eksteins in oss i bolaget, som då omstrukturerades och började satsa på totalentreprenader inom aktiva brandskydd. 2014 öppnade Helsingborgskontoret och i samband med det kom en order på nytt lager i Helsingborg åt Ica värd 25 miljoner kronor, förklarar Daniel Ryström den snabba tillväxten.

2015 ökade omsättningen till drygt 75 miljoner kronor.

– Vårt mål för 2016 är att omsätta 100 miljoner kronor, säger Daniel Ryström.

I dag har företaget 40 anställda, varav sju är placerade i Västerås, fyra i Helsingborg och en i Säffle. Övriga är kollektivanställda.

Styrelseordförande i Sprinklerbolaget och konsult på deltid är Daniels pappa Mats Ryström, som tidigare drev FCC Sprinkler tillsammans med Thomas Hyllén Olsson. FCC förvärvades 2010 av NVS, numera Assemblin VS.

Läs mer om Sprinklerbolaget i nästa nummer av VVS-Forum, 5/2016, som kommer ut den 27 maj. Prenumeration kan tecknas här.