Beijer Byggmaterial investerar i Bra Byggare

Publicerad 5 apr 2016, 14:54

Beijer Byggmaterial investerar i förmedlingstjänsten Bra Byggare för bland annat hantverkare inom VVS. Syftet med investeringen är att underlätta mötet mellan kvalitetssäkrade proffsbyggare och privatkunder samt stärka Beijers ställning inom e-handel, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Beijer Byggmaterial förvärvar 50 procent av aktierna i Bra Byggare, som årligen förmedlar byggprojekt för mer än 3 miljarder kronor. Bolaget har visat tillväxt varje år sedan starten 2006 och 2012 blev Villaägarnas Riksförbund ägare. Beijer kommer nu att arbeta nära Villaägarna för att utveckla bolaget ytterligare, som i dag har tio anställda.

En tydlig trend i dag är att allt fler konsumenter väljer att anlita hantverkare istället för att göra jobbet själva, framförallt i storstadsregionerna, skriver Beijer i pressmeddelandet. Det innebär att privatkunder vill ha hjälp med att komma i kontakt med bra byggare.

– Bra Byggare är den ledande aktören i Sverige inom förmedling av byggprojekt och vi ser att tjänsten tillför ett stort värde för våra kunder. Den hjälper våra proffskunder att hitta fler spännande byggprojekt och den hjälper våra privatkunder att komma i kontakt med duktiga kvalitetssäkrade hantverkare. Genom förvärvet så stärker vi ytterligare vår redan starka ställning inom e-handel mot både proffs och konsument, säger Beijer Byggmaterials vd Pierre Nyström i pressmeddelandet.

Bra Byggare hjälper beställare och byggföretag att komma i kontakt med varandra. Tjänsten är gratis för beställare och finansieras genom en årlig avgift från de byggföretag som är medlemmar. För att öka tryggheten kvalitetssäkrar Bra Byggare alla sina medlemsföretag, företagen har även profilsidor med både referensjobb och omdömen från andra kunder, uppger Beijer.

– Det är viktigt för oss att inte gå längre än att förmedla en kontakt mellan privat- och proffskunder. Flera andra aktörer på byggmaterialmarknaden utför själva olika former av byggtjänster, men för oss är det viktigt att inte konkurrera med våra proffskunder, säger Pierre Nyström.