Umia startar sprinklerverksamhet

Publicerad 4 mar 2016, 08:39

I dagarna blev det klart att Umia kompletterar sina verksamhetsområden och etablerar Umia Sprinkler AB med start i Stockholm och Mälardalen. Verksamhetsansvarig och vd blir Mikael Blomgren.

Umia med huvudkontor i Umeå erbjuder sedan tidigare installationstjänster inom VS, ventilation, el samt styr och regler.

– Det är ett naturligt steg för oss som bred leverantör av installationstjänster att även kunna erbjuda sprinklerteknik. På senare tid har vi noterat en ökad efterfrågan på sprinklerlösningar som en del av totalinstallationen. Självklart kommer också sprinklertekniken att ingå i företagets helhetstänk med Umiamodellen i fokus, där vi samverkar och utbyter erfarenheter mellan våra teknikområden, säger Umia Swedens vd Martin Hörnquist, i ett pressmeddelande.

Verksamhetsansvarig och vd för Umia Sprinkler blir Mikael Blomgren. Han började 1991 i branschen och har många års erfarenhet från ledande befattningar och komplexa sprinklerprojekt, uppger Umia. Senast har Mikael Blomgren varit teknikansvarig sprinkler på WSP Sverige och dessförinnan var han filialchef på Bravida C2M Sprinkler.  

I ett första skede söker Umia Sprinkler ett 30-tal medarbetare till olika tjänster i Stockholm och Mälardalen.