Logga in

Två stora projekt för Högbergs Rör

Publicerad
23 feb 2016, 10:15

Comfortmedlemmen Högbergs Rör i Borås rapporterar om två nya projekt med ett totalt ordervärde på cirka 35 miljoner kronor. Företaget har fått VS-entreprenaderna vid bygget av ett centrallager för Elektroskandia i Örebro samt ett nytt resecentrum i Göteborg.

Elteknikgrossisten Elektroskandia bygger ett nytt kontor på cirka 5 400 m2 och centrallager på cirka 40 000 m2 i Örebro. Högbergs Rör installerar VS på totalentreprenad och ordervärdet är drygt 20 miljoner kronor.

 Att gå in på en ny geografisk marknad med goda referenser i ryggen och vara med och utveckla projekt, känns som ett kvitto på att vi har rätt produkt till rätt kostnad.

 

– Nyproduktion av logistikanläggningar på totalentreprenad är ett av våraprioriterade affärskoncept. Att gå in på en ny geografisk marknad med goda referenser i ryggen och vara med och utveckla projekt, känns som ett kvitto på att vi har rätt produkt till rätt kostnad, säger Örjan Dalemyr, projektledare på Högbergs Rör, i ett pressmeddelande.

Beställare är Tommy Allström Byggproduktion. Arbetena startar under första kvartalet i år och projektet kommer att pågå till första kvartalet 2017. På årsbasis bedöms projektet sysselsätta 3–4 montörer.

NPI Ventilation i Kristinehamn installerar ventilation på totalentreprenad. Alla lagerlokaler och kontor ventileras med FTX och kontoren utrustas med VAV-utrustning för kylning/värmning med behovsstyrd luftdistribution. Profire Sprinkler i Örebro har sprinklerentreprenaden. Cirka 17 000 sprinklerhuvuden ska monteras.

Gamlestadens resecentrum 

I Göteborg byggs Gamlestadens resecentrum på cirka 17 000 m2. Högbergs Rör installerar VS på totalentreprenad och ordervärdet är drygt 15 miljoner kronor. Beställare är Serneke.

– Kontorsfastigheter på totalentreprenad i samverkan är ett framgångsrikt koncept för vårt företag, säger Högbergs Rörs vd Lars Högberg i ett pressmeddelande.

Även det projektet kommer att sysselsätta 3–4 montörer på årsbasis. Projektet startar under första kvartalet i år och pågår till andra kvartalet 2018. Byggherre är Platzer och hyresgäst blir Västtrafik. Projektet är en del av det så kallade Västsvenska paketet.