Fyra nya projekt för Umia Nord i Luleå

Publicerad 10 feb 2016, 09:40

Umia Nord i Luleå rapporterar om fyra nya projekt med ett totalt ordervärde på cirka 39 miljoner kronor. Bland annat ska företaget bygga om Swedbanks kontor i hemstaden.

Umia installerar el, rör, ventilation, kyla, sprinkler samt styr och övervakning när Swedbank bygger om sitt kontor i centrala Luleå. Peab är beställare med Diös är slutkund. Arbetena började i december och beräknas vara klara i maj i år.

Lulebo bygger ett nytt trygghetsboende med 120 lägenheter på Bergnäset i Luleå. Umia installerar el, rör, ventilation samt styr och övervakning. Projektet startar i februari i år och pågår till april 2018. Nåiden Bygg är beställare. Sweco har projekterat systemhandlingarna för VVS och el.

Totalt 49 lägenheter ska nyproduceras i kvarteret Vindmätaren på Björkskatan i Luleå. Umia installerar samtliga teknikdiscipliner. Beställare är Nåiden Bygg och Lulebo är byggherre. Arbetena påbörjas i februari och ska vara klara i april 2017. Sweco projekterar VVS och el.

En ny fastighet med 19 lägenheter ska uppföras igen efter en brand av Wiksténs Fastigheter på Åbergsleden i Boden. Umia svarar även i detta projekt för alla installationer. Beställare är Peab. Bygget inleds i februari och ska vara klart i april 2017.