Succéturné för Regin i Indien

Publicerad 26 jan 2016, 16:16

I november deltog fastighetsautomationsföretaget Regin på en turné i Indien i regi av Energimyndigheten. Syftet var att visa upp svensk teknik för energieffektivisering och skapa kontakter med möjliga indiska partner och slutkunder. Redan i december levererade Regin de första produkterna till landet som ett resultat av turnén.

Programmet India Sweden Innovations’ Accelerator (Isia) är ett initiativ av Energimyndigheten för att främja utveckling av ny, innovativ energiteknik i Indien och Sverige. Målet är att stödja tekniköverföring och underlätta kontakter mellan indiska intressenter och innovativa svenska företag. Inom programmet samarbetar Energimyndigheten med Business Sweden (tidigare Exportrådet) och Confederation of Indian Industry, Indiens nationella näringslivsorganisation. Fem svenska företag deltog på turnén till Indien i november, förutom Regin också Metrum, PPAM Solkraft, Torkapparater och WTS.

– Det blev en intensiv vecka med besök på fem, sex olika orter i princip över hela Indien. Jag skakade hand med och fick visitkort av ungefär 150 personer. Det var en enormt bra uppslutning och ett väldigt stort intresse för svensk teknik, berättar Regins försäljningsdirektör Stefan Blom.

Energimyndigheten kommer nu att göra en liknande satsning i Indonesien och Regin har blivit inbjuden att delta även där.

– Det är fantastiskt kul att svensk teknik går hem så bra utomlands. Att som vi kunna tillverka i Sverige och exportera till Kina är ruskigt roligt. Samma sak med Indien. Vi utvecklar mjukvara i Sverige och säljer den till Indien. Alla andra gör ju tvärtom. Det går att jobba med svensk teknik och med svenska kostnader och ändå göra bra affärer. Det handlar inte om att vi prisar bort oss, framhåller Stefan Blom.

Läs mer om Indienturnén i nästa nummer av VVS-Forum, 1/2016, som kommer ut den 28 januari eller teckna en prenumeration här