Logga in

”Jag började med att riva ur gamla oljepannor”

Publicerad
19 maj 2022, 09:10
| Uppdaterad
23 sep 2022

Hon halkade in på ett bananskal i VVS-branschen. Efter att ha gått den långa vägen från montör till projektledare har Angelina Berg-Martel nu blivit tillförordnad vd för H-gruppen som ingår i Ecoclime.

Hon var Dessförinnan en kort period projektchef i Evertherm Reenergy Systems, ett systerbolag till H-gruppen.

Ecoclime fick testa alla lösningar i en fastighet
Här återvinns 95 procent av spillvattenenergin

2019: Tar över H-gruppen
Ecoclime köper VVS-koncern i Stockholm

Vad lockade dig med Ecoclime?

– Att få jobba i ett ungt och expansivt bolag, som dessutom arbetar med hållbara och energieffektiva lösningar vilket ligger helt rätt i tiden. Jag kände till Ecoclimes lösning kring återvinning av energi i spillvatten sedan tidigare och kände att jag inte kunde missa chansen att arbeta med detta.

Hur kom du in i VVS-branschen?

– Efter gymnasiet på ekonomiprogrammet började jag som budbilschaufför. En av kunderna var Team Wåhlin Bygg & VVS som överraskande ville att jag skulle börja jobba där. Jag blev företagslärling och började med att riva ur gamla oljepannor. Efter två månader installerade jag min första bergvärmeanläggning på egen hand och sedan blev jag kvar där i cirka elva år.

Vad gjorde du sedan?

– Jag blev rekryterad till Veitech där jag arbetade som projektledare, fick lära mig att kalkylera och projektleda alla installationsdicipliner. Efter två år gick jag vidare till VVS-Metoder Stockholm där jag också arbetade som projektledare, vice-VD och styrelsemedlem samt utbildade mig till VVS-ingenjör på distans. Där hann jag arbeta i nästan två år innan jag gick över till Ecoclime.

Vilken nytta har du av din bakgrund nu?

– Framför allt den praktiska kunskapen, från att konstruera handlingar till att välja bra material och installationssätt. Min erfarenhet av entreprenader som projektledare och att jag kan juridiken är också värdefull.

Fick möjlighet att starta från vitt papper på Instalco:
GK-avhoppare startar nytt: ”Vi ville komma närmare projekten igen”

Vad gillar du med installationsbranschen?

– Mixen av att ifrån ett tidigt skede kunna påverka och komma med idéer kring en systemlösning till att sedan genomföra den och se det slutgiltiga resultatet. Dessutom att erbjuda hållbara lösningar som skapar stora värden för kunderna. Man lär sig alltid något nytt i installationsbranschen och utvecklas ständigt.