Torpheimer årets främsta entreprenör i östra Sverige

Publicerad
27 nov 2015, 15:41

Lars-Göran Torpheimer från Torpheimergruppen i Linköping utnämndes tidigare i veckan till östra Sveriges främsta entreprenör i tävlingen EY Entrepreneur Of The Year. Han kommer nu att representera regionen när Sverigefinalen avgörs i Stockholms stadshus i januari. Sedan tidigare står det klart att även Rejlers vd Peter Rejler deltar i finalen. 

När Lars-Göran Torpheimer startade Torpheimergruppen 2001 hade företaget två medarbetare och omsatte 4,5 miljoner kronor första året. I dag är det ett av Sveriges största privatägda installationsföretag med över 200 anställda och närmare 600 miljoner i omsättning. Torpheimergruppen utför tekniska installationer inom el, VS-teknik, ventilation och automation samt erbjuder tjänster inom energi, logistik, tredjepartslager och sanering.

Lars-Göran Torpheimer fick ta emot utmärkelsen som östra Sveriges främsta entreprenör på regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year i Norrköping under tisdagskvällen den 24 november.

Juryns motivering löd:

”Entreprenören har genom hårt arbete, hög teknisk kompetens, stort mod och starkt engagemang för kunden skapat tillväxt på en mogen marknad och byggt upp en av Sveriges största privatägda aktörer i sin bransch. Med högt ställda mål, engagerade och kunniga medarbetare, fokus på ständiga förbättringar skapar hans bolag installationer i världsklass”.

– Trots att Torpheimergruppen i dag är ett av Sveriges största företag inom sitt segment, har Lars-Göran hela tiden varit mån om att behålla ”det lilla företagets anda”. Att alla uppdrag genomförs med samma engagemang, oavsett om det gäller att byta ett lysrör eller utrusta en hel datahall, har gjort att han både lyckats attrahera den bästa personalen och skapa en nära relation med sina kunder, säger juryordföranden Christina Hahn i ett pressmeddelande.

Den 10 november utsågs teknikkonsulten Rejlers vd Peter Rejler till vinnare i Stockholmsregionen.

Lars-Göran Torpheimer och Peter Rejler deltar nu tillsammans med ytterligare fyra regionvinnare i Sverigefinalen av tävlingen som går av stapeln den 27 januari i Stockholms stadshus. Den svenska huvudprisvinnaren tävlar sedan mot vinnare från ett sextiotal andra länder i världsfinalen i Monte Carlo sommaren 2016.

Läs mer om tävlingen>>