Projekt för 38 miljoner till Umia i Luleå

Publicerad 7 okt 2015, 10:55

Umia Nord i Luleå rapporterar om sex nya projekt med ett samlat ordervärde på cirka 38 miljoner kronor. Företagets samtliga teknikdiscipliner: rör, ventilation, el samt styr och regler ingår i alla projekten.

Stjärnhuset är en totalrenovering av en militär anläggning på cirka 8 000 m² i Boden. I Umias uppdrag ingår även kyla och sprinkler. Ordervärdet är cirka 13 miljoner kronor. Beställare är GLB Bygg. Arbetena startade i september och pågår till november 2016.

På Försvarsmaktens provplats i Vidsel, nordväst om Älvsbyn, byggs ett nytt flygledartorn. Anläggningen i Vidsel är Europas största provplats över land och har en yta på 1 650 km². Även kyla och sprinkler ingår i Umias uppdrag. Ordervärdet är cirka 10 miljoner kronor. Projektet startade i september och blir klart i oktober 2016. Peab är beställare. Nordprojektering svarar för VVS- och elprojekteringen.

Restaurang Malmen vid SSAB i Luleå totalrenoveras inklusive storköket. Kyla ingår också i Umias uppdrag med ett ordervärde på cirka 5 miljoner kronor. Arbetena inleddes i augusti och avslutas i december i år. Beställare är GLB Bygg.                    

Terminalspåret är en nybyggnad av 2 800 m² industri- och kontorsbyggnad i Luleå. Umia installerar sina fyra teknikdiscipliner på totalentreprenad. Ordervärdet är cirka 4 miljoner kronor. Även det projektet pågår mellan augusti och december i år. Beställare är Notvikens Fastigheter.

Bergströmska gården, en av Luleås äldsta träfastigheter, totalrenoveras. Också det är en totalentreprenad för Umia och ordervärdet är cirka 3 miljoner kronor. Arbetena startade i september och blir klara i december i år. Beställare är Selbergs Entreprenad.

Kvarteret Orren 10 i Luleå är en ombyggnad i tre etapper för en restaurang, ett café med vinbar samt en frisör. Ordervärdet för Umia är 3 miljoner kronor. Projektet inleddes i juni och pågår till december i år. Beställare är Hö Allbygg. WSP projekterar VVS och Nordprojektering el.