Logga in

GK Sverige ska bredda med rör och el

Publicerad
12 jun 2015, 16:06

I år är det fem år sedan Göran Krawe tillträdde som vd för Gunnar Karlsen Sverige. På företagets hemsida berättar han om hur verksamheten utvecklats sedan dess och om framtiden. I planen ingår att etablera verksamheter inom rör och el för att bli en komplett leverantör av inneklimattjänster.

Gunnar Karlsen Sverige har verksamhet inom ventilation, kyla och byggautomation. Sedan Göran Krawe tillträdde 2010 har bolaget i princip fördubblat omsättningen och vänt förluster till en rörelsemarginal på över 5 procent. Förra året omsatte Gunnar Karlsen Sverige cirka 657 miljoner kronor med 317 anställda.

– Vår utmaning är att kunna hantera hela erbjudandet inom inneklimat. Vi ska stärka upp kyla och byggautomation, etablera rörverksamhet och i förlängningen också elverksamhet för att bli en komplett leverantör av inneklimattjänster, berättar Göran Krawe på företagets hemsida.

GK Sverige har i dag entreprenad- och serviceverksamhet för samtliga teknikområden. Alla har tillgång till fristående rådgivningsavdelningar som stöttar de producerande enheterna.

 – Där skiljer vi oss en del från våra konkurrenter. Att det är en framgångsfaktor märker vi inte minst genom att våra kunder efterfrågar mer och mer av just de tjänsterna, uppger Göran Krawe.

Drömprojekten för GK Sverige är de där man jobbar tillsammans med kunden, definierar gemensamma mål och också når dem. Det är uppdrag som är tekniskt krävande och där företagets hela kompetens kommer till används till fullo.

– Vi trivs allra bäst att jobba tillsammans med de kunder som värdesätter vår kompetens och som i större utsträckning frågor oss vad de behöver hjälp med än vad det kostar.

Göran Krawe nämner GK Sveriges projekt för Pågens bagerier som ett bra exempel.

– Det vi gör för och med dem är nog bland det mest krävande man kan göra i vår bransch: att gå in i ett industriföretag och optimera deras processer. Våra förslag och idéer får effekt i hela deras organisation och vi jobbar tätt tillsammans med dem.