Logga in

Stockholm Cooling vann Venture Cup Öst

Publicerad
17 dec 2014, 15:50

Kyllösningen Stockholm Cooling tog i går förutom kategorisegern i Miljö & Energi även hem totalvinsten i Venture Cup Öst hösten 2014. Den totala prissumman blev 100 000 kronor.

Kategorisegern belönades med 20 000 kronor och totalvinsten gav ytterligare 80 000 kronor.

– Det känns fantastiskt. Nu tar vi pengarna och reser till Miami och Hongkong för att träffa potentiella kunder, var sjunde skyskrapa i världen finns i Hongkong, säger Tobias Fridman och Peter Fagerström på Stockholm Cooling, i ett pressmeddelande.

Stockholm Coolings främsta kunder är i dagsläget de som har skyskrapor. Enkelt beskrivet går affärsidén ut på att använda sig av kundernas befintliga kylsystem och optimera det med hjälp av Stockholm Coolings utrustning. Resultatet blir minskad energianvändning och det innebär inga nya investeringar för kunden.

– Får vi komma in och sätta upp vårt system så delar sen vi och kunden på den kostnadsbesparing som uppstår, säger Tobias Fridman och Peter Fagerström.

Stockholm Cooling har tecknat avtal med Nad Al Shiba Real Estate i Dubai vilket ger tillgång till åtta skyskrapor att studera och använda som testbädd.

Juryns motivering för kategorisegern löd:

”Klockren. En ny spännande och flexibel affärsmodell av ett team som vet vad de gör. Idén är skalbar och innebär låg risk för kunden”.

För totalsegern löd den:

”En enkel idé som kan genomföras omgående. Produktens potential är stor, målgruppen tydlig, skalfördelar finns och en världsmarknad väntar. Detta är en affär som är hållbar både affärsmässigt och klimatmässigt”.

Venture Cup är en svensk tävling för dem som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Varje år genomförs två rikstäckande tävlingar. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns i dag i hela Norden.