Logga in

Stort skolprojekt i Huddinge för Vidab

Publicerad
1 sep 2015, 13:11

Vidab VVS Isolering i Dalarna rapporterar om tre nya isoleringsentreprenader med ett totalt ordervärde på cirka 5 miljoner kronor. Största projektet är renoveringen av Kvarnbergsskolan i Huddinge. Alla tre uppdragen gäller ventilationsisolering och beställare för samtliga är Bravida.

Vidab har fått uppdraget att utföra ventilationsisoleringen vid Kvarnbergsskolan i Huddinge. Ordervärdet är cirka 3 miljoner kronor. Projektet är en totalrenovering av skolan samt även en större nybyggnad. Option för ytterligare en del finns också. Projektet startade i juni och ska vara klart i början av 2017. Bravidas beställare är Peab och byggherre är kommunägda Huge Fastigheter.

Vidab har även fått uppdraget att utföra ventilationsisoleringen vid Telia IKB i Stockholm. Projektet är en nybyggnad av serverhall som startade i augusti och ska vara klart under 2017. Ordervärdet är 1–1,5 miljoner kronor.

– Detta är ett mycket komplicerat isoleringsprojekt. All typ av isolering kommer att förekomma. Det är mycket plåtbeklädnad av ventilationsisolering samt kondens­isolering med Armaflex Ultima. Brandisoleringen av ventilationskanaler är mycket omfattande, kommenterar Vidabs vd Thomas Ziesnitz, och tillägger att Bravida ser positivt på att Vidab är ett auktoriserat isoleringsföretag.

Ett tredje uppdrag är att utföra ventilationsisoleringen vid kvarteret Trollaren i Nacka, en nybyggnad av äldreboende och förskola. Ordervärdet är cirka 300 000 kronor. Projektet startade i juni och ska vara klart under februari 2016. Byggherre är Moelven.