Logga in

Bravida totalinstallerar i Ängelholm

Publicerad
30 jun 2015, 09:47

Bravida ska installera VVS, sprinkler, el och styr på uppdrag av Peab när fastighetsbolaget Hälsostaden Ängelholm bygger nya vårdlokaler i Ängelholm. Bravidas del i projektet har ett ordervärde på 110 miljoner kronor.

– Bravida har en bred kompetens vilket skapar effektiva helhetslösningar och en kontinuitet genom hela projektet vilket är viktigt för Peab, säger Anders Bringert, projektchef Peab Sverige, region bygg Syd, i ett pressmeddelande.

Installationerna kommer att göras i en ny vårdbyggnad och i en befintlig behandlingsbyggnad där ordinarie verksamhet kommer att pågå parallellt med ombyggnaden. Byggnaderna är omkring 13 800 m² respektive 5 000 m² stora.

– Jag är tacksam över det förtroende som Peab gett oss. Det är roligt att vi, som ensam installationsaktör, får dra nytta av vår breda kompetens och får utföra installationer inom så många områden i projektet, säger Jerker Remison, regionchef Bravida Helsingborg.

Projektet beräknas ta cirka 2,5 år. Hälsostaden Ängelholm ägs av Peab, Region Skåne och Wihlborgs Fastighets och är fastighetsbolaget som äger och förvaltar alla byggnader på Ängelholms sjukhusområde.