Logga in

Två stora projekt för JF Jansson i Uppsala

Publicerad
20 apr 2015, 10:06

JF Jansson Rör i Uppsala har fått två nya stora projekt på hemmaplan. Företagets VS-entreprenader i Segerstedthuset och bostadsprojektet Inspiration Rosendal är värda 21 miljoner kronor respektive 18 miljoner kronor. JF Jansson rapporterar också om två mindre projekt.

I Segerstedthuset ska Uppsala universitet samla sin förvaltning på ett ställe. Byggnaden blir 22 000 m2 och består till största delen av administrationslokaler, men kommer också att fungera som mötesplats för hela universitetet. Totalt 600 personer kommer att ha sina kontor i Segerstedthuset, som får en gemensam reception och en restaurang. Byggnaden ska uppfylla kraven för Miljöbyggnad, nivå silver. Arbetena för JF Jansson startar i augusti och pågår till årsskiftet 2016/2017. Beställare är NCC och byggherre är Akademiska Hus. Helenius Ingenjörsbyrå svarar för VVS-projekteringen.

Inspiration Rosendal består av 344 nya lägenheter. JF Jansson installerar VS på totalentreprenad. Projekteringen har startat och produktionsstarten är i sommar. Beställare är Peab och byggherre är Rosendal Fastigheter. Bravida installerar ventilation på totalentreprenad.

JF Jansson installerar kulvert för VV, VVC och VS till prefabricerade lägenheter i kvarteret Kantorn i Uppsala. Ordervärdet är cirka 1,5 miljoner kronor. Arbetena pågår och blir klara under våren i år. Beställare är JM.

Meca bygger en ny bilverkstad på 850 m2 i Rosersberg. JF Jansson installerar VS och ordervärdet är cirka 1,3 miljoner kronor. Arbetena startar i maj och blir klara i höst. Beställare är PR Bygg. Vent Tech i Uppsala installerar ventilation, kyla samt styr och regler.