Anders Torehammar, vd, och kompanjonen Eric Salomonsson utanför KVT:s huvudkontor i Hammarö. Foto: Royny Holmström

Elkoncernen breddar med VVS

Publicerad: 05 oktober 2020 Text: Klas Sörbo

Hjo Installation Invest köper värmländskt företag med över 50 anställda.

Klimat och VVS-teknik i Värmland (KVT) med verksamhet inom VS, ventilation samt styr och övervakning blir det fjärde företaget i koncernen Hjo Installation. KVT omsätter cirka 85 miljoner kronor med 52 medarbetare.

Pionjärföretag i uppstickarkedjan Monterra lämnar och går in i Sandbäckens

– Vi följer vår uppsatta plan med att växa som företagsgrupp och det senaste förvärvet i Värmland är ett ganska stort företag som fyller en lucka genom att vi nu även får in VVS-kompetens i koncernen, säger Christoffer Olbrich, huvudägare i moderbolaget och vd för Elektrobyrån Hjo till Hjo Tidning.

KVT har huvudkontor i Hammarö söder om Karlstad samt filialer i Arvika och Årjäng. Företaget startade 2012 och har sedan dess utsetts till ett gasellföretag av tidningen Dagens Industri tre gånger samt gasellvinnare i Värmlands län två gånger.

Hjo Installation har fram tills nu i princip varit en renodlad elkoncern. Sedan januari 2019 ingår Elektrobyrån Hjo, som även erbjuder kylinstallationer. Göteborgsföretagen K&K Väst El och Ströms El köptes i maj respektive juni samma år.

Nu har Instalco hittat ett lämpligt ventbolag i Mellansverige

Totalt omsätter nu Hjo Installation drygt 200 miljoner kronor.

Fler nyheter

6 heta värmepumptrender

22 jan 2021 | 99 procent kan väl knappast ha fel? Här kommer sex tunga argument för att de tillfrågade installatörerna och återförsäljarna har rätt när de tror p...