Logga in

Instalco köper industriverksamhet i Södertälje

Publicerad
16 apr 2019, 13:50

Omsätter 135 miljoner inom både el och VVS.

Instalco förvärvar Dynamate AB:s division för tekniska installationer. Dynamate är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB i Södertälje.

Instalco övertar verksamheten inom divisionen för installationer av el, VS och ventilation. Verksamheten omsätter årligen cirka 135 miljoner och omfattar ett 50-tal medarbetare.

– Förvärvet förstärker och utvecklar vårt erbjudande inom industriområdet. Samtidigt har vi som installationskoncern möjlighet att utveckla divisionens verksamhet i framtiden, säger Robin Boheman, förvärvs- och affärsutvecklingschef på Instalco.

Umia köper skånsk installatör med 90 anställda

Dynamate tillhandahåller produktions- och underhållsrelaterade tjänster inom tre divisioner: service, underhåll, installation. En av de största kunderna för installationsdivisionen är Scania.

– Det känns väldigt positivt att verksamheten övergår till Instalco som är en renodlad installationskoncern där vi kan ta verksamheten till nästa nivå tillsammans med de andra bolagen i gruppen, säger Daniel Eriksson, divisionschef Installation på Dynamate.

Rejlers tar över Dynamates konsultdivision

Instalco förvärvar 100 procent av verksamheten i installationsdivisionen av Dynamate AB med beräknat tillträde i början av maj.

– Förvärvet av den här divisionen öppnar upp nya affärsmöjligheter inom industrin både för affärsområde Öst men även för Instalco som helhet, säger Peter Westman, affärsområdesansvarig för Instalco Öst.