Logga in

”I rörbranschen söker en hel del personer jobb, det är en förändring”

Publicerad
5 mar 2024, 06:58

Sedan i fredags är Jonathan Lindegren ny vd för Sandbäckens Rör i Stockholm. Vi frågade om planerna.

Anders Buskas har varit vd för Sandbäckens Rör i Stockholm samt regionchef. Nu ska han fokusera på det senare och Jonathan Lindegren blir vd.

Daniel Serell är ny vd på Sandbäckens Rör i Kalmar
”Det är fler aktörer som räknar på jobben”

Grundaren av ventilationsbolaget ser fram emot att tillhöra en större koncern
Sandbäckens köper ventfirma 

Han och Anders Buskas känner varandra sedan tidigare då Jonathan Lindegren arbetat med affärsutveckling på Sandbäckens i Stockholm sedan 2017 och är väl insatt i ledningens arbete.

– Det känns jättebra att ha blivit vd, säger Jonathan Lindgren och pekar på att lönsamheten är en av de faktorer som finns i fokus. Den ska ligga i linje med Sandbäcken-koncernen mål på 5–50–500, det vill säga 5 miljarder kronor i omsättning, 50 nya bolag och 500 miljoner kronor i resultat.

Företaget har ”ett brett spektrum” av kunder, fastighetsägare och byggbolag både inom den offentliga och privata sektorn.

Enligt Jonathan Lindegren står Sandbäckens Rör i Stockholm inför samma utmaningar som alla bolag i installatörsbranschen.

– Samhällsekonomin och konjunkturen är de svåraste utmaningarna. Till det kommer tuffa förutsättningar och hård konkurrens om projekten. Dessutom är det många projekt som försenats och där starten flyttats fram, säger han.

Vad kommer du att fokusera på som ny vd?

– Att bredda kompetensen och satsa på vår personal. Dessutom gör vi en liten förflyttning inom vårt marknadssegment mot mer konjunkturoberoende nischer, som samhällsnyttan, specialfastigheter och offentliga upphandlingar. Nu ligger fokus på ökad lönsamhet och fortsatt arbete för att bibehålla vår ledande position på en utmanande marknad, säger Jonathan Lindegren.

Sandbäckens Group siktar på 5 miljarder i omsättning, 50 nya bolag och 500 miljoner i resultat
Sandbäckens köper värmepumpsgigant i Örebro

Hur går det med rekryteringarna?

– Inom rörbranschen finns det numera en hel del personer som söker jobb, det är en förändring om man ser tillbaka några år. Vi kommer att fortsätta att rekrytera och kommer även fortsätta att ha lärlingar.