Logga in

Vi har nytt jobb – här är 29 rekryteringar i branschen

Publicerad
25 jun 2024, 02:00
| Uppdaterad
20 jun 2024

Stefan Ingelstrand, Anna Tybring och Azib Banaras är tre av 29 personer som har fått nytt jobb i branschen. Aira, Instalco och Säker Vatten är några av de företag som har nyanställt.


AIRA

Anthony Loizeau är ny chef för den italienska delen av värmepumpstillverkarens verksamhet. Han kommer närmast från Verisure från en roll som vd för den nordiska avdelningen.


ASSEMBLIN

Alexander Segervall är ny filialchef på Assemblin i Norrköping. Han kommer närmast från en liknande position på Bravida i Norrköping.


BENGT DAHLGREN

Maria Fjellström blir ny affärs- och verksamhetsutvecklare i Norr på Bengt Dahlgren i Skellefteå. Hon kommer närmast från en tjänst som affärschef på Diös Fastigheter.

Ingemar Granhammar blir ny projekt- och affärsutvecklare på Bengt Dahlgren i Sundsvall. Han kommer närmast från det egna företaget Infra Action YZ, där han var affärschef.


BRION

Tommy Ekberg är ny entreprenadchef på Brion Teknik Fyrbodal i Trollhättan. Han kommer närmast från rollen som inköpssamordnare på Skanska.


DINAIR

Anna Tybring är nytt säljstöd på luftfilterföretaget Dinair i Vadstena. Hon kommer närmast från en roll som projektledare på Cardskipper.


EBAB

Fredrik Aspe är ny vd på teknikkonsultföretaget Ebab i Stockholm. Han är delägare till företaget.


GK SVERIGE

Helena Jiewertz är ny verksamhetsutvecklingsdirektör för GK Sverige i Stockholm. Hon kommer närmast från Navigio.


HALLSTRÖMS VERKSTÄDER

Bengt Bäckström är ny teknisk säljare på Hallströms Verkstäder i Nälden i Jämtland. Han kommer närmast från en motsvarande roll på Fläkt Group.


INSTALCO

Anders Platoff är ny senior affärsutvecklare på Instalco. Han har erfarenhet från bland annat Crypto, Gaia Leadership, Acando Consulting och Ernst & Young.


INTEC

Andreas Lahhman är ny sektionschef vid avdelningen för projektstyrning på Intec i Göteborg. Han kommer närmast från en tjänst som avdelningschef på WSP i Sverige.

Kenda Abo Hamda har anställts som projektör på Intec, Örebro. Hon kommer närmast från en liknande roll på Cofactor.


LG CONTRACTING

Rickard Morin är ny projektledare hos LG Contracting, Göteborg. Han kommer närmast från Tingstad rörinstallationer.


NORDIC ENERGY AUDIT

Gustav Andersson är ny vd för Nordic Energy Audit i Linköping. Han var tidigare energispecialist och affärsutvecklare på företaget.


OPTIMUM

Johan Bendtz är ny projektledare på Optimum Consult i Uppsala. Han kommer närmast från NCC


PROJEKTENGAGEMANG

Jonas Granzell har rekryterats som chef för affärsområdet VVS-design, med plats i Swecos ledningsgrupp. Han kommer närmast från posten som vd för sopsugsbolaget Logiwaste och innan dess var han vd för ARE Sverige som arbetar med många olika typer av fastighetsinstallationer.

PROPTECH

Pierre Nyström är ny koncernchef för Proptech Energy med dotterbolagen Ömangruppen, Axcell Fastighetspartner och P2 Energi. Han kommer närmast från rollen som vd för värmeväxlarbolaget Heatex och har dessförinnan också varit vd för Beijer Byggmaterial och Kvänum Kök. Den tidigare koncernchefen Nina Bremer går över i en ny roll som operativ chef.


PURAC

Maria Sondell är ny marknadsområdesansvarig för vatten och partnering på Purac i Kungsbacka. Hon kommer närmast från kunskapsföretaget Prové, där hon var managementkonsult.


RÖRPOJKARNA

Niclas Ekwall är ny operativ chef på Rörpojkarna i Göteborg. Han kommer närmast från en roll som svensk försäljningsdirektör på Laufen.


SÄKER VATTEN

Stefan Ingelstrand är ny regional utbildare inom Branschregler Säker Vatteninstallation på Säker Vatten. Stefan Ingelstrand har tidigare arbetat som utbildningsansvarig på Säker Vatten. Han kommer närmast från tjänsten som VVS-montör på Thimsfors VVS & Oljeservice i Markaryd.


TECE

Fredrik Ceder har utsetts till ny försäljningschef för TECE Sverige AB. Han har rekryterats internt och hade tidigare rollen som distriktschef för östra och norra Sverige.


WESAG

Henrik Melander är ny utesäljare och distriktsansvarig för region Mälardalen–Norrland på Wesag i Stockholm. Han kommer närmast från Laufen.


VIVAB

Sara Tjus är ny verksamhetschef på Vatten & Miljö i Väst (Vivab). Hon har rekryterats internt och var tidigare tillförordnad HR-chef och kundchef på samma företag.


VRA VVS INSTALLATIONER

Markus Andersson är ny projektledare på VRA VVS Installationer. Han kommer närmast från Gunnar Karlsen Sverige, där han också var projektledare.

Jim Andersson är ny filialchef i Uppsala på VRA Rörinstallationer. Han kommer närmast från Radiator VVS,  där han hade en liknande roll.


VVS-INSTALLATÖREN I MALMÖ

Timor Levay är ny verksamhetschef på VVS-Installatören i Malmö. Han kommer närmast från Brion där han var kalkylansvarig.


WSP

Azib Banaras är ny finanschef (CFO) för WSP Norden och Sverige. Han kommer närmast från rollen som hållbarhetschef på företaget NA-KD och som CSR-ansvarig på Volvo-koncernen.

Malin Delvenne är ny avdelningschef för ekologi och miljöprövning Öst på WSP i Sverige. Hon är rekryterad internt från en roll som gruppchef för ekologi och miljöprövning.


XPARTNERS

Sonny Mirborn blir ny vd för teknikkonsultföretaget Xpartners i oktober 2024. Han efterträder Olle Bertfelt på vd-posten, som går över till en styrelseroll. Sonny Mirborn kommer närmast från vd-posten för Alcadon och har tidigare haft ledande befattningar inom bland annat Addtech.


Har du bytt jobb eller har du anställt en ny medarbetare? 

Maila oss på redaktion@vvsforum.se. Bifoga gärna en högupplöst bild. 

Söker du personal? Platsannonsera i VVS-Forum och på vvsforum.se. 

Kontakta anne-marie.eriksson@vvsforum.se