Logga in

Sandbäckens köper ventfirma 

Publicerad
4 mar 2024, 10:56
| Uppdaterad
6 mar 2024

Grundaren av ventilationsbolaget ser framemot att tillhöra en större koncern, och tack vare uppköpet, kunna fortsätta växa.

Text

Sandbäckens Group förvärvar Filipstad Luftteknik AB. Bolaget startade verksamheten 2007 och har 7 anställda. Filipstad Luftteknik installerar och monterar ventilationssystem och erbjuder service samt är specialiserade inom energioptimering. Kunder finns representerade inom medelstora byggföretag, industri, kommuner och arbeten utförs i Värmland och Örebro län. 

Läs också:
Sandbäckens köper värmepumpsgigant i Örebro

mer näringsliv
Värmepumps-vd:n: ”Vi har en fantastiskt låg energiförbrukning”

– Att tillhöra Sandbäckens innebär att Filipstad Luftteknik kan fortsätta att växa. Jag ser framemot att tillhöra en större koncern och kunna skapa projektmöjligheter ihop med andra Sandbäckensbolag, säger Rickard Juvél, grundare av Filipstad Luftteknik.  

Förvärvet är en del av Sandbäckens tillväxtstrategi 5-50-500: 5 miljarder i omsättning, 50 nya bolag och 500 miljoner i resultat och vi planerar att fortsätta att växa kraftigt inom alla discipliner.   

– Genom förvärvet av Filipstad Luftteknik utökar vi koncernen med ytterligare ett bolag och därmed stärker vi närvaron i Värmland och även vårt ventilationserbjudande säger Marcus Andersson, Regionchef Väst Sandbäckens.  

Sandbäckens skapar möjlighet för Filipstad Luftteknik att fortsätta fokusera på den växande kärnverksamheten och samtidigt ta del av synergierna av att ingå i en större installationskoncern.  

Förvärvet av Filipstad Luftteknik beräknas vara slutfört under mars 2024.