Logga in

Hjo Installation etablerar sig i norra Norrland – köper stor isoleringsfirma

Publicerad
29 maj 2023, 08:31

”För att kunna fortsätta växa så behöver vi stöttning”, säger isolerfirmans tidigare ägare efter försäljningen till Hjo Installation. Den snabbväxande koncernen omsätter över två miljarder kronor efter köpet av totalt tre nya installationsföretag.

Hjo Installation köper Swetech Norr i Haparanda. Företaget arbetar främst med teknisk isolering men även ventilationsmontage, brandtätningar och byggplåt i Norrbotten och halva Västerbotten. Filialer finns i Skellefteå och Gällivare.

Snabbväxaren etablerar sig i Dalarna:
Därför valde superföretaget Hjo Installation trots att andra bjöd högre

Ventföretag i Piteå går in i Comfort:
”Tidigare har jag aldrig tänkt tanken på att sälja”

Företaget omsatte 72 miljoner kronor förra året och har 25 anställda.

–Jag startade bolaget 2005 när vi åkte upp till Malmfälten. Då var vi två personer och sen rullade det på. Vi blev ganska snabbt tio personer och sen har vi växt med någon anställd per år, säger Swetech Norrs vd Jan Nikula och tidigare ägare i ett pressmeddelande.

Han, alla fyra arbetsledare och en administratör blir nu delägare i Hjo Installation.

– Man blir ensam i rollen som ägare och man lever med detta jämt så för egen del känns det bra att vara en del av något större. För att kunna fortsätta växa så behöver vi stöttning i vissa frågor och det kommer vi få när vi är med i Hjo Installation, säger Jan Nikula.

Samtidigt köper Hjo Installation elinstallationsföretagen Multcon i Boden och Eltech i Skellefteå och totalt omsätter de tre bolagen runt 180 miljoner kronor och har 90 anställda. Därmed passerar koncernen över två miljarder kronor i omsättning och har över 900 medarbetare.

Isoleringsföretag i Hjo Installation:
Uppköpta Briab: ”Isolering kommer att bli hetare hos privatpersoner”

– Vi har på håll kikat åt Norrland och sett allt som händer i regionen med den gröna omställningen, industrins utveckling och etableringen som görs av utländska aktörer. Vi är glada att landa dessa tre fantastiska bolag men det är inte slut med detta. Vi räknar med att presentera fler bolag från regionen inom en snar framtid, säger Hjo Installations koncernchef Christoffer Olbrich.