Logga in

Nystartad företagsgrupp köper isoleringsprofilers företag

Publicerad
18 okt 2021, 11:19

Isoleringsfirma med 70 medarbetare läggs till gruppen som omsätter en miljard och där även ventilation ingår.

VVS kompletteras med isolering
Vestum köper stor isoleringsfirma i Stockholm

Fusk med egenktrollen allt vanligare
Jakten på den försvunna isoleringen

Den nya företagsgruppen Novedo köper Uppsalabaserade Hansson & Ekman Isolerings AB. Företaget är specialiserat på teknisk isolering, injustering, mantelskarvning, märkning samt drift- och skötselinstruktioner inom VVS och industri.

Hansson & Ekman grundades 1992, har i dag 70 medarbetare och omsätter 90 miljoner kronor. Novedo tillträdde 14 september. Samtidigt gick de tidigare ägarna av företaget in som delägare i Novedo. Jan Larsson, som verkat i Hansson & Ekman Isolering sedan 2013 fortsätter driva bolaget som vd tillsammans med grundaren Peter Hansson.

– Vi bestämde oss för att hitta en ny ägare som ett led i ambitionen att fortsätta växa och utveckla bolaget. Valet föll på Novedo eftersom de låter oss sköta oss själva och även fortsättningsvis driva bolaget efter eget huvud, säger Jan Larsson.

Peter Hansson har tidigare varit ordförande för Isoleringsfirmornas Förening och även Jan Larsson har ingått i styrelsen för branschföreningen.

Privatägda Novedo köper och utvecklar företag där entreprenören både vill sälja sitt bolag och driva det vidare. Gruppens tio bolag med 650 anställda omsätter tillsammans en miljard kronor.

Till övriga bolag i Novedo hör Uni-Vent i Hägersten och Elforum i Göteborg. Uni-Vent är ett entreprenadföretag inom ventilation, som är verksamt i Stockholmsregionen, har 30 medarbetare och omsätter 70 miljoner kronor.

Isoleringsmontörer i topp av löneliga
”Rimligt att när man jobbar hårdare så får man mer betalt”

De förvärvade bolagens entreprenörer blir delägare i Novedo. De behåller på så sätt en fortsatt ägarkoppling till sina bolag. Samtidigt får de möjlighet till erfarenhetsutbyte och stöd i strategiska utvecklingsfrågor.