Logga in

Sökes: Rörläggare som är hårdare än Chuck Norris

Publicerad
10 feb 2023, 05:45

En VVS-montör som handgräver 200 meter rörgrav i gryningen, äter lunch prick 09.00 och är hårdare än Chuck Norris och Bear Grylls. Det söker Krokoms kommun i en jobbannons som blivit en succé. 

Jämtländska Krokom söker en rörläggare som ska jobba med deras VA-nät. Platsannonsen i sig är traditionellt utformad men detsamma kan inte sägas om inlägget på kommunens Facebook-sida där jobbet marknadsförs.

Läs också:
Fem tips för att komma igång med sociala medier

Läs också:
”Det finns ett enormt intresse för att titta på det här”

Det är utformat med glimten i ögat och drar sig inte för att skoja med gamla stereotyper av branschen. Annonsen berättar att det hårdaste jobbet är ledigt och att man vill ha den som “handgräver 200 meter rörgrav i permafrost före frukost.” Dessutom ska den sökande kunna laga brott på en gjutjärnsledning med skosnören och snus, hålla bättre hygien i rörgropen än vad en kirurg gör vid blindtarmen och vara för stark för att använda rörtång.

Den som känner igen sig i de här beskrivningarna ska också veta att rörläggaren förväntas äta sin matlåda prick klockan 09.00 varje dag, vara oimponerad av Chuck Norris och kunna hålla jämna steg med kollegorna som är “eliten av rörläggare” som extraknäcker som läromästare i överlevnad åt Bear Grylls. 

Det är inte varje dag ett kommunalt rörläggarjobb får så mycket uppmärksamhet. Inlägget har lajkats över 700 gånger och har många uppskattande kommentarer. “Äntligen någon som förstår var rörläggning går ut på!” skriver någon. En annan säger sig plötsligt bli sugen på att utbilda sig till rörmokare. 

Greppet blev alltså en succé. Den faktiska platsannonsen har blivit den överlägset mest besökta sidan på kommunens sajt och nästan alla besökare kommer från kampanjen på sociala medier. Ulrica Bladh, driftchef på Krokom Vatten, berättar att inlägget nått 37000 personer.

– Vi har lite roliga Facebook-inlägg just nu när det gäller jobberbjudanden. Det har varit roliga jobbannonseringar i skriven text och i filmer och det är vår kommunikationsavdelning som ska ha berömmet för det här, säger hon.

Läs också:
”Verkar som man måste gå över oskrivna regler för att få tag på folk”

Kampanjen, som fortfarande pågår, har lett till fler ansökningar än vanligt. Några klagomål på det skämtsamma tonläget har kommunen inte fått.

–  Vi har inte märkt att någon har blivit sur, vi har bara fått glada gillningar och positiva kommentarer, säger Ulrica Bladh.

Här är hela inlägget:

”Hårdaste jobbet är ledigt. Vi vill ha dig som:

– Handgräver 200 meter rörgrav i permafrost före frukost

– Lagar brott på en tvåhundras gjutjärnsledning med skosnören och snus under 10 kilos tryck

– Har bättre hygien i rörgropen än en kirurg vid blindtarmen

– Är för stark för att använda rörtång

– Ser järnspett som en estetisk fulländning

– Äter matlådan klockan 09.00. Punkt.

– Tar fram spaden och ber grävmaskinen flytta på sig då det är bråttom att fylla igen

– Passar på att grilla korv då det i -35 ska tinas mark för grävning.

– Tycker Chuck Norris är extremt överskattad

– När du förklarar för galne Gunnar varför vattnet är avstängt så lyssnar han. Och älskar dig.

Urvalsprocessen pågår till 12 februari. Dina blivande kollegor är eliten av rörläggare. De extraknäcker som läromästare i överlevnad åt Bear Grylls. Pallar du?”

Källa: Krokoms kommun.