Logga in

Currentum gör stort ventförvärv i Stockholm

Publicerad
1 apr 2021, 11:54

Currentum köper Stockholmsföretagen Ingenjörsfirman Gösta Schelin, Pactor Luftbehandling och Ventilationshygien, som tillsammans omsätter drygt 250 miljoner kronor.

Gösta Schelin, med bas i Stockholm, har ett heltäckande erbjudande inom projektering, installation och service kopplat till inomhusklimat. I koncernen ingår Ingenjörsfirman Gösta Schelin, Pactor Luftbehandling och Ventilationshygien, med tillsammans cirka 60 personer.

– Vi ser fram emot att bli en del av en stor framgångsrik företagsgrupp. Det ger oss utökade möjligheter att fortsätta växa och utveckla våra företag för framtiden, säger Eric Lindqvist, ordförande i Gösta Schelin i ett pressmeddelande.

Läs också: Köper ventbolag som omsätter 90 miljoner
Currentum växer på ny ort

Läs också: Verksam inom el, VS och ventilation
Nya installationskoncernen: ”Vi ska bli en av de största”

Uppdragen som bolagen genomför omfattar allt från små servicearbeten till kompletta totalentreprenader. De har kvar sina respektive varumärken och ledning.

– Vi är glada över att kunna komplettera gruppen med en viktig hörnsten i Stockholmsområdet. En välmeriterad aktör som kan bidra med en gedigen erfarenhet och en stor kompetens inom luftbehandling och ventilationsinstallationer, säger Hillevi Skötte, vd för Ventab och del av Currentums ledning och styrelse.

Läs också: 2011: Gösta Schelin i vinnande team
Branschsamarbete fick Stora Inneklimatpriset

I och med tillskottet omsätter Currentum över 1,4 miljarder kronor och sysselsätter 560 medarbetare.

Fakta/Currentum

Bildades i oktober 2020, genom ett partnerskap mellan Ventab, Installationsbolaget och Ventilationsprojekt. Sedan dess har flera bolag anslutit till gruppen. Verksamhetsområden är i dag ventilation, VS, sprinkler, el, fastighetsautomation och säkerhetsanläggningar. Kontor finns i Karlstad, Göteborg, Stockholm, Södertälje, Nyköping, Norrköping, Linköping, Katrineholm, Eskilstuna och Västerås. I gruppen ingår Installationsbolaget VS, Tingvallastadens Rör, Ibjerge Installation, Ventab, Ventilationsprojekt, CH Vent, Ventmetoder, Reglera, Lundgrens El, Lås & Nycklar, Komfortautomatik samt Gösta Schelin Partners. Gruppen samägs av entreprenörerna i bolagen och riskkapitalbolaget Axcel Management, som är majoritetsägare med 70 procent.