Logga in

Currentum etablerar sig i Skåne efter stort förvärv

Publicerad
22 jun 2021, 11:09
| Uppdaterad
16 jul 2021

Installationsgruppen Currentum köper Veab, Ventilation Entreprenad AB, med kontor i Malmö, Kristianstad och Helsingborg.

Veab har drygt 90 medarbetare och omsätter cirka 370 miljoner kronor.

Omsätter 250 miljoner
Currentum gör stort ventförvärv i Stockholm

Saknad pusselbit på plats
Ventpartner på ny ort efter köp

– Vi har haft kompassen inställd på att hitta en stark partner i södra Sverige och nu är vi i mål. Vi är glada över att Veab valt att bli en del av gruppen och stärka vår närvaro i söder, säger Hillevi Skötte, vd för Ventab Partners och styrelseledamot i Currentum, i ett pressmeddelande.

Veab, som grundades 1981, utför ventilationsentreprenader och service på fastighetstekniska installationer i hela Skåne. Verksamheten kommer att behålla sitt varumärke och ledning.

– Att bli en del av Currentum kommer att stärka oss på flera olika sätt. Det finns många synergier mellan verksamheterna som gör att vi kan erbjuda kunderna ett bredare tjänsteutbud. Vi ser också att det kan öka vårt inflöde av kunder liksom att vi får ökade resurser att utveckla verksamheten, säger Sten Mortensen, vd för Veab.

Efter förvärvet omsätter Currentum runt 1,8 miljarder kronor per år med över 650 medarbetare.

– Det är lätt att säga att man har hela landet som arbetsplats, nu är vi en bra bit på väg att ha det på pappret också. Med lokal fysisk närvaro underlättas relationsskapandet med den lokala marknadens aktörer och det finns såklart resursmässiga fördelar med att finnas på plats, säger Hillevi Skötte.

Stora inom service
Instalco köper ventilationsgasell i Stockholm

Sedan tidigare har Currentum kontor i Karlstad, Göteborg, Stockholm, Södertälje, Nyköping, Norrköping, Linköping, Katrineholm, Eskilstuna och Västerås.