Logga in

Bravida köper stort industrirörsföretag

Publicerad
11 maj 2022, 12:12

Breddar Bravidas verksamhet på orten, men företaget gör jobb i hela landet.

Bravida köper Karlstads Processrör, som omsätter cirka 65 miljoner kronor och har 35 anställda. Företaget erbjuder rörmontage med kundunika lösningar till process- och energiindustrin och utför uppdrag inom hela Sverige.

Läs också:
Industrirörsföretag med 50 anställda i konkurs

Läs också:
”Satan i gatan vilken svetsfog!”

– Vi får nu en stark förankrad specialverksamhet i Karlstad med omnejd som vi inte haft tidigare. Jag är övertygad om att det kommer ge positiva effekter på vår övriga verksamhet i regionen, kommenterar Stellan Lindqvist, chef för region Vänern på Bravida, i ett pressmeddelande.

Nuvarande ägare av Karlstad Processrör är Per Djurholm, Fredrik Roxström och Mikael Nyberg, som samtliga kommer att följa med till Bravida. Per Djurholm kommer att fortsätta i rollen som avdelningschef för verksamheten.

– Bravida känns rätt för oss för att vi delar samma värderingar och företagsfilosofi. Vårt fokus kommer fortsatt vara inom industrisektorn och kvalificerad rörsvetsning, säger Per Djurholm.

Karlstads Processrör och Bravida har i dag kontor på olika platser i staden, men planerar att flytta till gemensamma lokaler framöver.

Läs också:
Assemblin VS växer inom industriservice

Bravida tillträder som ägare 1 juni.