Logga in

Industrirörsföretag med 50 anställda i konkurs

Publicerad
16 mar 2022, 15:58

Akut likviditetsbrist när en större kund ställde in betalningarna.

Reppu Svets & Montage i Trelleborg försattes i konkurs 10 mars vid Ystads tingsrätt. Företaget är inriktat på smidestjänster och industrirörsinstallationer.

Läs också:
Skånsk VVS-installatör i konkurs efter kalkylmissar

Läs också:
Byggaren satte sitt VVS-företag i konkurs

Vid konkursen hade företaget närmare 50 anställda, skriver Trelleborgs Allehanda. I början av förra veckan fick företagets ledning veta att en av de stora kunderna inte kunde betala sina fakturor. Beskedet kom överraskande för Reppus ägare och vd Sami Järvenpää.

– De ställde in sina betalningar och det rörde sig om ganska mycket pengar. Med den akuta likviditetsbrist det förde med sig för oss bedömde vi att det skulle bli svårt att klara skatter och löner. Så för att rädda lönerna för vår personal valde vi den här vägen, säger han till Trelleborgs Allehanda.

Kunden är ett börsnoterat bolag, som han i nuläget inte vill namnge.

Jimmy Pilo vid Ackordscentralen Syd har utsetts till konkursförvaltare. Han försöker hitta en köpare till företaget.

– Verksamheten har naturligtvis ett värde i sig. Och vi har en del särskilda kompetenser som borde skapa ett intresse, säger Sami Järvenpää till Trelleborgs Allehanda.

Reppu omsatte cirka 66 miljoner kronor det brutna räkenskapsåret 2019/2020. Samtidigt redovisades en vinst efter finansnetto på 1,8 miljoner kronor.

2016:
Listan med branschens gaseller

Reppu utsågs till ett gasellföretag av tidningen Dagens Industri två år i rad, 2016 och 2017. Företaget har kontor även i Malmö, Helsingborg och Karlshamn.