Logga in

”Satan i gatan vilken svetsfog!”

Publicerad
11 apr 2022, 08:55

Hallå där Sebastian Svanborg, rörsvetsare i Oxelösund, som jämför sin teknik med att rulla fram ett oljefat på ett golv.

Vad är det för jobb vi ser på bilden?

– Vi håller på med en tryckstegringsstation i norra Stockholm. Vi river det befintliga i etapper och installerar ny utrustning, pumpar och ventiler bland annat. Just på det här projektet är spannet mellan DN500 och DN350. På bilden har jag just svetsat en kona från DN500-DN350 på befintlig ledning. 

Läs också:
”Det var väldigt smäckert, vi fick fria händer”

Läs också:
”Gamla hus är svårjobbade men roligare – man får använda huvudet mer”

Var det här annorlunda än andra jobb?

– Ja, i vanliga fall svetsar vi mest syrafasta rör. Den här gången var det några svarta svetsskarvar vilket var kul och omväxlande. 

Satan i gatan vilken svetsfog!” kommenterade någon i Rörskryt – Hur får man till den så?

– Tekniken kallas walk the cup. Man kan säga att man lägger an gaskåpan på tig-pistolen mot materialet och sedan vobblar fram ungefär som tekniken när man rullar fram ett oljefat på ett golv.

Läs också:
”Det blev ett jäkla spring med folk han skulle visa rummet för”

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums nystartade Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.