Logga in

Därför säljer de snabbväxaren till Bravida

Publicerad
31 mar 2021, 11:46
| Uppdaterad
1 apr 2021

Bravida köper Runevads VVS Teknik i Varberg. Företaget omsätter cirka 50 miljoner kronor och har 30 anställda.

Läs också: Växer i södra Halland
Han tar över sin läromästares VVS-företag

Läs också: Betjänar nordvästra Skåne
Rikstäckande uppstickargrossist öppnar butik

VS-företaget grundades 2002 av vd Fredrik Runevad som i dag äger det tillsammans med Christian Seger, Ola Andersén, Gith Seger och Joel Sjöholm.

– 95 procent av verksamheten har varit entreprenader mot fastighetsägare och byggföretag. Vi har jobbat väldigt lite mot privatpersoner, säger Fredrik Runevad.

Omsättningen har ökat kraftigt de senaste åren sedan företaget fick den nya ägarkonstellationen 2016.

– Vi har tagit lite större projekt de senaste åren eftersom vi tycker att det är roligt. Dessutom har vi sålt en del entreprenader vidare till andra rörföretag runtom i landet. Ett exempel är projekt inom boendekonceptet Bovieran som vi har jobbat mycket med, säger Fredrik Runevad.

Varför säljer ni till Bravida?

– Företaget hade nått en storlek där det var svårt att växa mer på egen hand. Vi kom fram till att nästa steg var att ingå i något större, både för att utveckla oss själva och personalen.

– Jag tyckte själv att det vore kul att jobba i ett företag som både har ventilation och el. Det har vi saknat många gånger eftersom allt fler kunder vill samköpa alla teknikdiscipliner till entreprenaderna. Dessutom får vi ett bredare kundunderlag som kommer att leda till merförsäljning.

Att Bravida redan fanns i Varberg var också positivt, påpekar han.

– När vi går in i dem blir vi en konkurrent mindre på orten än om något annat utomstående köpt oss.

På Bravidas filial i Varberg arbetar tio VVS-montörer.

– Bravidas kärnverksamhet här har också varit entreprenader. El- och ventverksamheterna i Varberg är ganska stora och nu blir även VS-verksamheten stor. Vi kommer att kunna ta större entreprenader inom alla discipliner.

Nästa steg blir att växa även inom service.

– Vi är ganska små inom service och kommer att lägga ner mycket krut på att få igång det ordentligt. Det finns redan en del fastighetsägare som vi har serviceuppdrag för i dag och nu kommer vi att gå ännu mer åt det hållet, säger Fredrik Runevad.

Runevads VVS Teknik har förutom på hemorten även många projekt i Kungsbacka genom fasta kunder, exempelvis Aranäs. Som en del av Bravida kommer man också att jobba mot Falkenberg.

Samtliga delägare kommer att följa med till Bravida, som tillträder som ägare 1 juni. Fredrik Runevad blir avdelningschef VS i Varberg.

– Det ser jag fram emot jättemycket. Det ska bli inspirerande och spännande, säger han.

Christian Seger, Ola Andersén, och Joel Sjöholm fortsätter som projektledare medan Gith Seger får en administrativ roll.

Läs också: Omsätter 100 miljoner
Storskogen gör stort rörförvärv i Stockholm

I samband med ägarbytet kommer Runevads VVS Teknik att flytta till Bravidas lokaler i Varberg.