Logga in

”Vi käkade smörgåstårta – det var ett bra sätt att fira”

Publicerad
11 mar 2022, 13:44

I dag den 11 mars är det rörmokarnas egen dag – World Plumbing Day. Dagen har firats internationellt sen 2010 och ska främja VVS-arbete av god kvalitet, hälsa, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Hur firar VVS-montörer World Plumbing Day? Vi kollade läget med några i VVS-branschen.

Text

Hur firar du World Plumbing Day?

Peter Wernqvist.

Peter Wernqvist, VVS-Kraft, Stockholm

– Jag firar World Plumbing Day genom att äta en god lunch tillsammans med några kollegor. Sedan kommer vi att i största allmänhet klappa oss på ryggen för att vi är så jävla bra. Om ingen annan gör det får vi säga det till varandra.

– Det bästa med yrket är att det är så mångfacetterat. Det finns så himmelskt mycket olika saker att göra inom rörbranschen. Jag började så sent att jag kommer bara hinna skrapa på 10 procent av vad branschen har att erbjuda innan jag går i pension. Jag fyller 55 år i år och tog certet i augusti förra året. Det känns lite synd att jag inte började med det tidigare, men å andra sidan har jag hunnit med att göra en massa andra spännande saker.

Läs också:
54-årige lärlingen Peter klarade slutprovet

Läs också:
”Pappa ville att jag skulle jobba på kontor men det blev inte så”

Anders Pargell.

Anders Pargell, Rörmokarläraren på Youtube, och VVS-lärare i Järfälla Gymnasium

– Detta är en stor dag! Jag har inga lektioner i dag då tvåorna är ute på praktik. Jag har skickat ut ett SMS till alla elever och gratulerat dem på den stora dagen.

Richard Blomgren.

Richard Blomgren, APS, Göteborg

­– Vi käkade smörgåstårta i morse. Det var ett bra sätt att fira på, tycker jag. Jag har jobbat i drygt tio år och håller på med service. Det bästa med det är att jag får träffa många olika människor och att jobbet är väldigt varierat. Det ena dagen är aldrig lik den andra.

Läs också:
På uppdrag i hotet av coronasmittan