Logga in

Instalco köper ett Eskilstunabolag med 30 anställda

Publicerad
9 sep 2021, 09:42

Ett installationsföretag riktat mot fastighetsägare i Mälardalen blir nu en del av Instalco. Företaget hjälper fastighetsägare med brandlarm, byggnadsautomation, värme, ventilation och kyla. 

Text

Instalco förvärvar Installationsservice Nicklas Eriksson AB och växer därmed inom serviceområdet. Bolaget med huvudkontor i Eskilstuna är ett service- och entreprenadföretag inom fastighetstekniska installationer.

Vd-skifte:
”Det känns inte som jag slutar”

Generationsskifte:
Brist på framtidsplan kan bli en kalldusch för familjeföretagen

Omsättningen för det senaste verksamhetsområdet uppgick till 59 miljoner. Bolaget erbjuder tjänster inom service och installation främst till kommersiella fastigheter och industri.

– Installationsservice är ett mycket välskött bolag som passar bra in i Instalco med sin profil och kunnande. Med Installationsservice breddar vi vårt utbud i Mälardalen och stärker vårt utbud mot industrin, säger Peter Hjerpe, affärsområdeschef Instalco Öst.

Installationsservice har huvudkontor i Eskilstuna med filialer i Västerås och Stockholm. Totalt har bolaget 30 anställda.

– Vi ser fram emot att bli en del av Instalco och det samarbete som finns inom koncernen. Inom Instalco har ni möjlighet att få nya kunder och projekt och samtidigt dela med oss av vår kunskap och kundbas, säger Nicklas Eriksson, vd i Installationsservice.

Fastighetsautomation
Bostadsbransch och hyresgäster enade mot IMD

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Installationsservice Nicklas Eriksson AB med tillträde 8 september.