Logga in

”Det känns inte som jag slutar”

Publicerad
19 mar 2021, 16:20
| Uppdaterad
24 mar 2021

Per Sjöstrand tänker inte ägna sig åt golf och jakt när han slutar som vd på Instalco. Han kommer att ha fullt upp med arbetet som styrelseordförande, säger han till VVS-Forum.

Varför slutar du som vd på Instalco?

– Olof Ehrlén, styrelseordförande i Instalco, vill trappa ner, eftersom han passerat 70. Själv fyller jag 64 år nästa gång så en vacker dag är vi där. Då tycker jag att det här blir en bra och spännande lösning både för mig och för bolaget. Det känns inte som att jag slutar.

Läs också:
Han slutar som vd på Instalco

Vad är du mest stolt över under din tid som vd?

– Vi har skapat ett fantastiskt gäng som har kul på jobbet. Det är mycket action kring Instalco som har gjort en otrolig resa från noll 2014 till sju miljarder kronor i omsättning och 17 miljarder kronor i värde. Det är också roligt att vår modell fungerar. Man säger till och med i branschen att man ”ska göra en Instalco”. Det handlar både om att förvärva nya bolag och skapa en dynamik. Nu senast har vi satsat på ett helt nytt grepp och plockat in 150 konsulter.

Du grundade ju Instalco. Är företaget din baby?

– Ja, det kan man absolut säga. Från början hade jag en stor impact på företaget, men i dag är Instalco ett självgående maskineri med åtta affärsområdeschefer och 90 bolags-vd:ar som driver Instalco.  

Läs också:
Instalco köper ventilationsgasell i Stockholm

Jag antar att du får mer tid över till annat. Vad tänker du ägna den tiden åt?

– Det blir ingen golf eller jakt, utan en stor del av 2021 kommer jag säkert vara kvar i vd-rollen på Instalco, men sen tänker jag vara en arbetande styrelseordförande och tänker flytta upp en del strategiska frågor som vi inte har hunnit jobba riktigt med. Dessutom har jag andra styrelseuppdrag. Jag tror att jag kommer få fullt upp.

Har ni börjat leta efter en ny vd?

– Det är klart att vi har funderat på det. Det finns både interna och externa kandidater.