Logga in

Bravida bildar nytt affärsområde för fastighetsautomation

Publicerad
16 sep 2021, 10:48

”Genom att bilda Bravida Building Automation stärker vi kundernas möjlighet ytterligare att optimera sin energiförbrukning och därmed sänka sina driftkostnader och minska sitt eget klimatavtryck.”

Bravida bildar ett nytt affärsområde med fokus på fastighetsautomation i hela koncernen. Syftet är att stärka och utveckla Bravidas redan befintliga erbjudande inom fastighetsautomation, distanstjänster, energioptimering och digitalisering av tjänsteutbudet.

Läs också:
Bravida köper Energisystem i Östersund

September 2021
380-miljonersorder till Bravida i Göteborg

Med Bravida Building Automation ges utökad möjlighet att integrera, övervaka och samordna samtliga tekniska system i kundernas fastigheter, även på distans. Genom energioptimering och att erbjuda kunder driftsäkerhet, komfort och energieffektivitet ökar fastighetens värde.

Stefan Sandström.
Stefan Sandström Bravida Building automation. Foto: Bravida.

– Genom att bilda Bravida Building Automation stärker vi kundernas möjlighet ytterligare att optimera sin energiförbrukning och därmed sänka sina driftkostnader och minska sitt eget klimatavtryck. Vi digitaliserar vårt erbjudande genom systemstöd för avvikelseanalys, energioptimering och nyttjande av AI kommenterar Stefan Sandström, ny chef Building Automation på Bravida.

Bravida Building Automation kompletterar Bravidas omfattande erbjudande inom alla teknikområden för service och installation till fastigheter. Därmed stärks också Bravidas serviceerbjudande. 

– Att vi nu bildar Bravida Building Automation är en stor satsning i hela Bravida för att öka tillväxten inom fastighetsautomation och för att kunna fortsätta erbjuda våra kunder det bästa kunderbjudandet i hela Norden. Stefan Sandström har en lång erfarenhet från liknande positioner hos branschledande företag och är helt rätt person att leda verksamheten. Jag önskar honom lycka till, kommenterar Mattias Johansson, Bravidas vd och koncernchef.

Förvärv
Bravida köper C2M Sprinkler

Affärsområdet Bravida Building Automation startar i september 2021, och målet är att bli marknadsledande aktör inom automationsverksamheten i Norden.