Bravida köper C2M Sprinkler

Publicerad 17 jun 2011, 10:37

Bravida har förvärvat aktiemajoriteten i C2M Sprinkler AB och blir därmed en av de ledande sprinklerinstallatörerna i Sverige. Genom förvärvet samordnas de båda företagens sprinklerverksamhet. Den sammanslagna verksamheten kommer att ha ett 90-tal anställda och omsätta cirka 110 miljoner kronor.

Tillträde sker den 1 juli.

– Genom den här uppgörelsen stärker Bravida ytterligare sin position som helhetsleverantör på den svenska marknaden vilket ligger i linje med vårt fokus på tillväxt, säger Filip Bjurström, divisionschef Stockholm i Bravida i ett pressmeddelande.

C2M Sprinkler har sedan 2005 bedrivit projektering, installation och service av sprinkler i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Huvudkontoret ligger i Kinna, cirka fem mil sydost om Göteborg. Kontor finns även i Helsingborg och Huddinge.

– Den omedelbara vinsten är geografiska kompletteringar för bägge parter. Det känns också bra att vi under årens lopp haft flera gemensamma projekt med Bravida där vi fått möjligheten att känna att vi delar samma grundläggande värderingar beträffande långsiktighet och arbetssätt, säger Michael Eriksson, vd för C2M.

2009 omsatte C2M Sprinkler cirka 50 miljoner kronor med 34 anställda. Samma år omsatte det Stockholmsbaserade dotterbolaget C2M Sprinkler AB Öst cirka 10 miljoner kronor med sex anställda.