Bravida köper Energisystem i Östersund

Publicerad 15 mar 2012, 11:26

Bravida har förvärvat rörelsen i företaget Energisystem i Östersund AB. Förvärvet av VS-företaget är ett viktigt steg mot ett komplett service- och installationserbjudande i Östersundsområdet, uppger Bravida.

Från 1 april ingår Energisystem med dess åtta medarbetare i Bravidas verksamhet i Östersund. Bolagets nuvarande vd Mikael Malmqvist blir filialchef för VS-området. Verksamheten fortsätter att utgå ifrån Östersund under namnet Bravida VS.

– Att bli en del av en stor organisation med lokal förankring och att vara med och bygga en lokal totalinstallatör känns oerhört spännande och inspirerande, säger Mikael Malmqvist på Energisystem i Östersund AB, i ett pressmeddelande.

– Förvärvet medför att vi utökar vår redan etablerade verksamhet inom ventilation med ytterligare ett ben inom VVS. Det är ett viktigt steg mot målet: ett komplett erbjudande inom service- och installation, säger Svenåke Bohman, regionchef på Bravida.

Den nya verksamhetens uppdrag innefattar planering, projektering, installation och service av VS-anläggningar. Energisystem i Östersund AB har arbetat med installation och service av rör- och fjärrvärmeanläggningar sedan 1994. Företaget omsatte 19,6 miljoner kronor 2010.