Logga in

De tar över Värmecenter i Örebro

Publicerad
23 nov 2018, 10:43

Ett värmländskt bolag, som ingår i en större koncern, har köpt rörelsen i konkursdrabbade Värmecenter VVS & Kyla. Verksamhet bedrivs nu på tre nya orter för köparen.

Värmepumpcenter i Karlstad tog i början av november över rörelsen i Värmecenter.

Läs mer: Därför avbröts rekonstruktionen av Värmecenter VVS & Kyla

I övertagandet ingår IVT-agenturen, butikslokalen på Marieberg i Örebro samt fyra anställda.

Vid konkursen den 18 oktober hade Värmecenter 16 anställda.

– De flesta av dem hade hunnit söka sig nya jobb när vi tog över, men vi nyanställer löpande då vi vill växa i området, säger Torbjörn Olsson, vd för Värmepumpcenter i Karlstad.

Även en del inneliggande order och pågående entreprenader inom värmepumpar har tagits över.

– Vi har försökt rädda det som räddas kan. Vi har lyckats hjälpa den del av orderstocken som var möjlig och som vi har hunnit med. Dessutom har vi redan lyckats ta in nya entreprenader, säger Torbjörn Olsson.

Verksamheten bedrivs nu som IVT-center i Örebro, Karlskoga och Arboga.

– Det kändes naturligt och rätt för oss att ta över när vi fick möjligheten. Örebroområdet är intressant eftersom det är stort och expansivt samt att det byggs mycket där, säger Torbjörn Olsson.

Läs mer: Brainheart köper västsvensk värmepumpinstallatör

Värmepumpcenter säljer, installerar och servar IVT-värmepumpar. Huvudkontoret ligger i Karlstad och övriga kontor finns i Torsby och Säffle med IVT-center på alla tre orter. Bolaget har drygt 20 anställda och omsätter cirka 35 miljoner kronor exklusive den övertagna verksamheten.

Tillsammans med systerbolaget Höjdens Brunnsborrning ingår Värmepumpcenter i Brainheart-gruppen där Vattenfall är delägare.