Logga in

De söker 100 VVS-montörer

Publicerad
25 sep 2018, 15:14

Den skånska VVS-installatören växer i rekordtakt. Nu ska personalstyrkan mer än fördubblas på vägen mot att bli rikstäckande.

Pipeline söker 100 VVS-montörer i Skåne.

– Anledningen är att vi har så många jobb i “pipen”. Det är tack vare vår vd Marcus Forsmark, som har lång erfarenhet av entreprenad. Vi behöver nyanställa både till pågående projekt och nytecknade avtal, förklarar Jonathan Becker, som tillsammans med Niklas Wennström grundade Pipeline 2013.

Marcus Forsmark tillträdde som vd och koncernchef för ett år sedan. Han kom då från byggbolaget MVB där han var kalkylchef i Munka Ljungby.

Pipelines grundare, Jonathan Becker och Niklas Wennström.

Jonathan Becker bedömer att anställningarna av de nya montörerna kommer att pågå en bit in på 2019.

Läs mer: VVS-företaget som söker dyslektiker

Pipeline ser gärna sökande som liksom Niklas Wennström har dyslexi eller någon bokstavskombination.

– Vår erfarenhet är att det är en tillgång. I ett hantverksyrke ska du inte behöva bli nekad anställning bara för att du haft svårt att läsa eller skriva i skolan. Du kan ha andra viktiga kompetenser, säger Jonathan Becker.

Pipelines köp av Åstorps Rör den 1 september gav ett tillskott med tolv montörer. De tidigare ägarna, vd Jerry Sjöland och arbetsledaren Mikael Persson, fortsätter i bolaget.

– De två bidrar med fina kunder och har också goda kunskaper inom entreprenadverksamhet, säger Jonathan Becker.

Läs mer: ”Jag tror att jag har haft nytta av mitt handikapp”

Pipeline och Åstorps Rör ingår i Capernumkoncernen som i dag har cirka 70 anställda totalt. Ett av systerbolagen är Valf-Teknik, som arbetar med läcksökning, besiktningar, fuktmätning och fukthantering.

– Alla rörläggare vi anställer kommer att erbjudas utbildning även inom en del av Valf-Tekniks verksamhetsområden, berättar Jonathan Becker.

Pipeline har kontor i Helsingborg, Malmö, Ängelholm, Höganäs och Örkelljunga. När huvudkontoret flyttades från Ängelholm till Helsingborg för ett år sedan, förvärvades även VVS & Gasteknik i Helsingborg.

– Vi kommer att bli rikstäckande, säger Jonathan Becker och tillägger att ett stort steg i den riktningen sannolikt kommer att tas under nästa år.

Men exakt hur det ska gå till är han hemlighetsfull om än så länge.