Logga in

Eliassons Rör byter namn och vd

Publicerad
6 mar 2018, 07:11

Erlandssonägda Stockholmsföretaget Eliassons Rör byter namn. Bolaget får också en ny vd som tidigare haft samma befattning på en Comfortmedlem.

Eliassons Rör heter numera Opal VVS och ny vd blir Jonas Kroglund, som i höstas lämnade vd-posten i Comfortföretaget US Rörteknik i Sollentuna. Jonas Kroglund tillträder under sommaren i år. 

Opal VVS ingår tillsammans med Nytorps Rör i Erlandsson Properties. De båda Stockholmsbaserade VS- bolagen marknadsförs nu gemensamt som Nytorp Energy Group.

– Genom att signa Jonas Kroglund som vd för Opal VVS och som nyckelperson för den framtida VS-koncernen kan vi fortskrida med vår affärsstrategi och fortsätta koncernens framtida expandering. Han är en stark ledare med bakgrund från både egenägda VS-bolag till ägarledda VS-bolag. Jonas kommer att få fria händer och skapa tillväxt med stöttning från koncernen, säger Andreas Lavrell, vd för Nytorps Rör samt nuvarande vd för Opal VVS, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Vd-skiften i Stockholmsföretag

Jonas KroglundJonas Kroglund har arbetat som ledarskapscoach inom byggsektorn sedan han lämnade US Rörteknik. 2007–2016 ägde och drev han Installation och Rörservice i Stockholm (Irsab).  Irsab köptes 2016 av US Rörteknik, som ingår i Essingkoncernen.

– Jag och Andreas har ett gemensamt intresse för branschfrågor samt hur vi vill att den nya VVS-marknaden ska se ut. Affärsmodellen som den framtida VS-koncernen har tagit fram liknar en strategi som jag redan för åtta år sen presenterade för branschkollegor, här får jag möjligheten att förverkliga den på riktigt, säger Jonas Kroglund.

Opal VVS kommer att flytta kontoret från Järfälla till nyrenoverade lokaler i Västberga, dels för att få större affärsområde, dels för att ta del av synergier med systerbolaget och övriga bolag i koncernen.

Nytillträdd servicechef i Opal VVS är Håkan Dohrén, som kommer att ansvara för bolagets expansion inom VVS-service och relining. Han kommer från en annan Comfortmedlem, Samsons Rör i Stockholm, där han har drivit serviceverksamheten i sex år samt startat en reliningavdelning.

Läs mer: Därför säljer de Kalmar VVS- & El-Montage till byggjätten

Opal VVS kommer att fortsätta bedriva serviceverksamhet i Stockholms innerstad och dess närförorter. Till en början kommer bolaget få stöttning av systerbolaget och övriga bolag inom koncernen för att på sikt stå på egna ben.

– Relining- och VS-verksamhet är redan i full gång och synergin med systerbolaget Nytorps Rör har redan skapat beläggning fram till 2019, säger Andreas Lavrell.