Logga in

Granskning av rörisolering gav eko

Publicerad
26 jan 2018, 15:01

Allt från organisationer som Swedisol till branschen för teknisk isolering har uppmärksammat VVS-Forums granskning av rörisolering.

På branschorganisationen Isoleringsfirmornas förening (IF) är man glad över den uppmärksamhet som branschen fått.

Läs mer: Jakten på den försvunna isoleringen

– Jag har fått ett antal samtal som uppmärksammat ert fina och bra reportage. Vi från IF tackar och bockar för uppmärksamheten vår bransch fått, säger Johan Sjölund, verksamhetschef på IF.

”Fusk med rörisolering för åtskilliga miljoner. Läs om VVS-Forums granskning som lika mycket handlar om energislöseri och legionellarisk.”

Fastighetstidningen

”Bra artikel av VVS-Forum som handlar om installationernas energiläckage, otydliga krav, dålig kontroll, okunskap och slarv det vill säga dålig byggprocess”, skriver Swedisol i ett inlägg på Twitter.

Läs mer: VVS-Forum granskar rörisoleringen

”Fusk med rörisolering för åtskilliga miljoner. Läs om VVS-Forums granskning som lika mycket handlar om energislöseri och legionellarisk”, twittrar Fastighetstidningen som också uppmärksammar VVS-Forums reportage på sin hemsida.

Men en företagsledare i Örebro län tycker att ansvaret också ligger på besiktningsmannen.

”Det går mycket bra att besiktiga och kontrollera isolertjocklekar på alla rör som är synliga. Det kräver lite ansträngning från den utsedda besiktningsförrättaren”, skriver han på Facebook.

Läs mer:Isolerare måste locka yrkesskickliga

En pensionär från Skåne, menar att det snarare är konstruktörens ansvar, i ett inlägg i Facebook-gruppen Rörmokare utan gränser:

”Läste om detta med fusk med isoleringen. I gamla röravtal uppmanades vi att ta hänsyn till isolerutrymmet med 5 fria cm. Har gjort installationer där jag måste lägga rören i två lag för platsen. Detta borde ligga på konstruktörens ansvar.”