Logga in

De installerar i Göteborgs nya 27-våningshus

Publicerad
4 jan 2018, 10:46

I Göteborg byggs nya kontorshuset Kineum och ett lokalt baserat företag svarar för VS-entreprenaden. Företaget rapporterar om flera nya och pågående projekt i både Göteborg och genom dotterbolaget i Stockholm.

Installationsbolaget Gbg utför VS-installationerna i Kineum på totalentreprenad i samverkan. Ordervärdet är cirka 40 miljoner kronor och NCC är beställare. 

Läs mer: Stora Stockholmsprojekt för Göteborgsinstallatör

Kineum byggs i Göteborgs klassiska arbetarstadsdel Gårda. I ett samarbete mellan NCC och Platzer uppförs en 27 våningar hög byggnad på cirka 30 000 m2. Utöver arbetsplatser kommer Kineum att inrymma hotell, butiker, olika typer av service, restauranger, caféer samt konferens- och eventytor.

Huset kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM nivå Excellent.

Byggstarten beräknas ske i år med planerad första inflyttning 2020.

Installationsbolaget utför även VS-installationerna vid om- och tillbyggnaden av Humanisten för Göteborgs universitet. Ordervärdet är cirka 20 miljoner kronor och NCC är beställare.

Projektet omfattar 16 600 m2 nybyggnation och 19 400 m2 ombyggnation av befintliga lokaler. Byggnaderna kommer att bli miljöcertifierade enligt Miljöbyggnad Guld i nybyggnation och Miljöbyggnad Silver i ombyggnaden.

Produktionen har nu startat och projektet beräknas vara färdigt under 2020. Byggherre är Akademiska Hus.

Läs mer: 100-miljonersprojekt för Installationsbolaget

I anslutning till Hills golfbana i Mölndal byggs fem flerbostadshus med totalt 60 lägenheter.

Installationsbolaget utför VS-installationerna på totalentreprenad och ordervärdet är cirka 12 miljoner kronor. Beställare är Veidekke Entreprenad. 

Värme-och varmvattenförsörjning till lägenheterna sker via bergvärmepumpar.

Projektet beräknas vara klart i början av 2019.

Installationsbolaget Gbg utför VS-installationerna på totalentreprenad vid renoveringen av 75 lägenheter på Mejerigatan i Kallebäck. Ordervärdet är cirka 7 miljoner kronor och Ernst Rosén är beställare. 

25 av lägenheterna ska totarenoveras och i de övriga utförs stambyte.

Projektet beräknas vara klart till sommaren 2018.

Läs mer: Uppstickare får stort VS-uppdrag i Göteborgs nya hotspot

I Täby norr om Stockholm byggs nya Hägerneholmsskolan och Hägerneholmshallen. Installationsbolaget Solna utför VS-installationerna på totalentreprenad i samverkan med byggherren Täby kommun och beställaren Arcona. Ordervärdet är 21 miljoner kronor. 

BST Brandskyddsteamet installerar cirka 1000 sprinkler i projektet till ett ordervärde av 3,5 miljoner kronor. 

Skol- och förskolebyggnaden uppgår till totalt 9 600 m2 fördelade på 2–4 våningar. Idrottshallen byggs i två plan med en total yta på cirka 3 200 m2 och läktare som rymmer 500 åskådare. 

Byggnaderna kommer att  bli miljöcertifierade enligt Miljöbyggnad Guld (skolan) respektive Silver (idrottshallen), Projektet ska vara färdigt till höstterminen 2019. 

I Husby centrum i Stockholm görs en omfattande renovering och tillbyggnad. Installationsbolaget utför VS-installationerna på totalentreprenad i samverkan med beställaren M3 Bygg och byggherren Svenska Bostäder.

Projektet omfattar nya höghus med bostäder, nya butikslokaler och inglasat torg. Det är indelat i nio etapper och beräknas pågå till och med 2020. Projektet regleras på löpande räkning och ordervärdet bedöms till 18–20 miljoner kronor.

Mellan Hantverkargatan och Garvargatan på Kungsholmen i Stockholm byggs kvarteret Murmästaren om för att inrymma skolverksamhet. Installationsbolaget utför VS-entreprenaden och ordervärdet är cirka 11 miljoner kronor. Byggherre och beställare är Balder Fastighets AB. Projektet beräknas bli klart i april i år.