Logga in

Sandbäckens tar över snabbväxare på hemmaplan

Publicerad
13 dec 2017, 10:03

Sandbäckens köper Rörproduktion Sverige med säte i Norrköping. 

Förvärvet omfattar dotterbolagen Rörproduktion i Norrköping, Rörproduktion i Linköping, Rörproduktion Mälardalen, Katrineholms Rörproduktion och VVS Tjänst Dan Filipsson. Verksamheterna Kakelentreprenören i Östergötland, Badrumsgrossisten och Novror ingår inte i köpet.

Sandbäckens hämtar ny koncernchef från börsbolag

– Rörproduktion har stark lokal förankring på de orter de är verksamma och en företagskultur som stämmer väl överens med Sandbäckens, säger Sandbäckens koncernchef Peter Johansson i ett pressmeddelande.

Förvärvet förväntas genomföras under första kvartalet 2018. 

Rörproduktion grundades i Norrköping 2010 och har sedan dess vuxit från fyra till drygt 150 medarbetare. Företaget har nu etableringar även i Linköping, Nyköping, Katrineholm och Stockholm. 2015 utsågs Rörproduktion till ett gasellföretag av tidningen Dagens Industri.

– Sandbäckens starka tillväxtstrategi och position på marknaden ger våra medarbetare och kunder ökad trygghet, och för oss som bolag nya möjligheter och förutsättningar att uppnå vår vision och våra mål, säger Rörproduktions vd och grundare André Roos.

Rörproduktion gaselltrea i Östergötland

Rörproduktion i Norrköping omsatte det förlängda räkenskapsåret 2015/2016 (16 månader) cirka 104 miljoner kronor med 48 anställda. Under samma period omsatte Rörproduktion i Linköping 44 miljoner kronor med 22 anställda.

För Rörproduktion Mälardalen var omsättningen under perioden 29 miljoner kronor med 15 anställda. Katrineholms Rörproduktion omsatte då drygt 70 miljoner kronor med 25 anställda och VVS Tjänst nära 9 miljoner kronor med sju anställda.

Rörproduktion har ett eget konstruktionsbolag genom VVS Tjänst som köptes 2014. Dessutom är Rörproduktion certifierat för kyla och återförsäljare av Thermias värmepumpar.

Sandbäckens köper sprinklerföretag i norr

Sandbäckens har i år förvärvat sprinklerföretagen Sprincom och Mälar Sprinkler. Med förvärvet av Rörproduktion samt organisk tillväxt beräknas årsomsättningen för koncernen uppgå till cirka 1,2 miljarder kronor och antalet anställda cirka 700. Koncernen har säte i Linköping.