Logga in

PE förvärvar VVS-konsult i Helsingborg

Publicerad
5 dec 2017, 16:21

Teknikkonsulten Projektengagemang (PE) förvärvar konsultföretaget Energi & VVS-planering i Helsingborg AB, i dagligt tal kallat EVP. 

EVP har en bred kompetens inom VVS, energi samt besiktning och blir PE:s bas i Helsingsborgsområdet.  I dag arbetar nio personer på EVP.

– Vi fortsätter att utveckla vårt erbjudande över hela Sverige. Denna expansion är viktig i vår tillväxtresa och tillsammans med EVP kan vi nu erbjuda omfattande och högkvalitativa lokala tjänster i Helsingborgsområdet, säger Linda Lönneberg, affärsområdeschef på PE, i ett pressmeddelande.

Projektengagemang gör storförvärv

EVP har funnits sedan 1988 och är ett väletablerat i Helsingborgsregionen. Företaget arbetar med att öka miljömedvetenheten och kvaliteten i projekt. EVP levererar analys av material, energibesparande åtgärder och alternativa lösningar.

Uppdragsgivarna är bland annat kommuner, enskilda beställare, förvaltningsbolag och entreprenörer inom bygg- och VVS-sektorn.

Projektengagemang samlar VVS i nytt affärsområde

– Det känns mycket bra att bli en del av PE. Vi breddar erbjudandet gentemot våra kunder och de kan nu ta del av hela koncernens kunnande. Vi vill vara en del av ett företag som har ambitionen att växa och där de lokala aktörerna har stort inflytande. Därför känns det helt rätt att bli en del av PE, säger EVP:s tidigare ägare, Thomas Johansson och Joakim Persson.