Logga in

Ännu en ventilationskonkurs i Stockholm

Publicerad
20 dec 2017, 06:00

För andra gången inom loppet av några dagar gick en ventilationsinstallatör i södra Stockholm i konkurs. Flera rättstvister på kort tid har varit kostsamma för företaget.

O2 Ventilation i Älvsjö försattes i konkurs vid Södertörns tingsrätt den 15 december. Advokat Monica Näsberg vid Gunnard Holst Cederlöv Advokatbyrå i Stockholm har utsetts till konkursförvaltare.

Läs mer: Rekonstruktionen av Stockholmsinstallatör misslyckades

Det brutna räkenskapsåret 2015/2016 omsatte O2 Ventilation cirka 17 miljoner kronor med tio anställda. Samtidigt redovisades en förlust efter finansnetto på 132 000 kronor.

Företaget har under det senaste året varit involverad i två rättstvister, som båda slutade med förlikning.

Den ena gällde brott mot lagen om anställningsskydd (Las). En tidigare anställd på företaget yrkade på skadestånd med totalt 300 000 kronor. Han ansåg att han sagts upp från sin tillsvidareanställning utan giltigt skäl.

En förlikning träffades den 24 februari i år där O2 Ventilation skulle betala 120 000 kronor till den anställde.

Läs mer: Värmepumpinstallatör i konkurs efter förlorad rättstvist

Motpart i den andra tvisten var Lekarve Ventilation i Järfälla som sålt konsulttjänster till 02 Ventilation. Enligt Lekarve Ventilation hade inte 02 Ventilation betalat för tjänsterna till ett totalt värde av cirka 94 000 kronor.

Den 19 december förra året träffades en förlikning som innebar att 02 Ventilation skulle betala ungefär 56 000 kronor.

O2 Ventilation hade tidigare säte på Värmdö, men flyttade det till Älvsjö för en tid sedan.

Den 12 december gick ventilationsinstallatören Holstein Bygg i konkurs. Företaget hade säte i Årsta, en halvmil norr om Älvsjö.

Läs mer: Stor småländsk ventilationskonkurs