Logga in

Stor ventilationskonkurs i Göteborg

Publicerad
18 nov 2020, 14:31

Betalningstvist kostade företaget 400 000 kronor tidigare i år.

Luftbehandlingskonstruktioner A&A försattes i konkurs den 16 november vid Göteborgs tingsrätt. Företaget hette Ventilationsgruppen Andersson & Andersson fram tills den 12 november.

2019 omsatte installatören Ventilationsgruppen Andersson & Andersson cirka 94 miljoner kronor med 25 anställda. Samtidigt redovisades en vinst efter finansnetto på 190 000 kronor.

I konkursansökan skriver bolaget att omsättningen har minskat kraftigt under 2020 och att antalet anställda är 14.

Anrik Stockholmsfirma i konkurs: Sjukdom och förlustprojekt låg bakom

Ventilationsgruppen har nyligen haft en rättstvist med Nytax, en annan ventilationsinstallatör i Göteborg. Tvisten gällde betalningen för ventilationsarbeten som Nytax utfört i tre projekt på uppdrag av Ventilationsgruppen.

I april i år träffade företagen en överenskommelse, som godkändes av Göteborgs tingsrätt. Enligt den skulle Ventilationsgruppen betala 400 000 kronor till Nytax.

Det konkursdrabbade företaget ingår i koncernen VGH Sverige. Försäljningen i koncernen minskade med cirka 30 procent under inledningen av 2020 som en följdeffekt av coronapandemin, skriver VGH Sverige i årsredovisningen för 2019.

VVS-företagets montörer hempermitteras med full lön på grund av pandemin: ”Vår verksamhet ska vara en av dem som går stärkta ur det här”

Varken moderbolaget eller något av systerbolagen har gått i konkurs nu.

Ventilationsgruppen Andersson & Andersson startade 1990. Christian Andersch på Rosengrens Advokatbyrå i Göteborg har utsetts till konkursförvaltare.