Logga in

Solar byter ut koncernchefen

Publicerad
9 okt 2017, 12:29

Solars koncernchef Anders Wilhjelm får gå och ersätts med den danske landschefen Jens Andersen.

Anders Wilhjelm lämnade i går, den 8 oktober, koncernchefsposten efter en “ömsesidig överenskommelse” med styrelsen för den danska installationsgrossisten.

Lindabs koncernchef får går på dagen

Han ersätts av den danske landschefen Jens Andersen.

– Sedan maj 2014 har Anders Wilhjelm varit ansvarig för Solars omvandling från en klassisk grossist till ett modernt inköps- och serviceföretag, och satt en tydlig prägel på verksamheten, kommenterar Solars styrelseordförande Jens Borum i ett pressmeddelande och tillägger:

– Anders Wilhjelm har bidragit till att Solar har en bra position för att möta de förändrade marknadsförhållandena och den snabbt ökande digitaliseringen av branschen. Styrelsen uppskattar hans insatser och de resultat som han har uppnått för Solar.

Solar lägger ner centralagret i Alvesta

Efterträdaren Jens Andersen, som parallellt fortsätter som vd för Solar Danmark, ingår sedan 2012 i koncernstyrelsen med titeln “senior vice president”. Solar Danmark är koncernens största och lönsammaste verksamhet.

Ny vd för Solar Sverige

Genom skiftet av koncernchef hoppas styrelsen kunna förstärka fokus på den pågående förändringen och effektiviseringen av kärnverksamheten inom el, VS och ventilation. Ledarskiftet innebär dock ingen förändring av den övergripande strategin för Solar.