Logga in

Dahl bygger nytt centrallager

Publicerad
30 okt 2017, 14:32

100-årsjubilerande VVS-grossisten Dahl bygger ett nytt centrallager utanför Stockholm som beräknas bli färdigt vid årsskiftet 2020/2021.

Dahl Sverige har tecknat avtal med Stendörren Fastigheter om ett nytt centrallager i Bro nordväst om Stockholm. Det lagret omfattar drygt 160 000 kvadratmeter mark och en byggnad om cirka 60 000 kvadratmeter.

Nya lokaler byggs för Dahl och Bevego i Södertälje

Byggstart är beräknad till slutet av 2018 och verksamheten beräknas starta i de nya lokalerna vid årsskiftet 2020/2021.

Det nuvarande centrallagret ligger i Kallhäll cirka 12 kilometer närmare Stockholm än platsen för det nya lagret i Bro. För att trygga framtida expansion satsar nu Dahl på en omfattande logistikutveckling, där nya lokaler är nödvändigt för effektivare produktflöden, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Dahl expanderar centrallagret

– Lokalerna i Kallhäll har servat oss väl under många år och med de justeringar vi nu gör även där kommer vi att kunna jobba enligt plan under byggperioden, säger Tomas Johansson, vd och koncernchef för Saint-Gobain Distribution Sverige, i pressmeddelandet.

Thomas Johansson betonar också vikten av det geografiska läget i Bro.

– Vi ser stora fördelar av att verka i anslutning till det mest expansiva området i Sverige. Det ger oss goda logistikmöjligheter även för resten av landet, säger han.

Ahlsell investerar 300 miljoner i Hallsberg

Placeringen av det nya centrallagret har även varit viktig från personalsynpunkt.

– Möjligheten att behålla intern kompetens är viktig för oss. I Bro satsar man nu på bättre infrastruktur, vilket innebär fördelar för resande personal då vår nya enhet kommer att ha en direkt anslutning till E18, en egen järnvägsanslutning till stambanan och även pendeltåg i absolut närhet, säger Henrik Peitz, logistikdirektör på Dahl Sverige.