Logga in

Edekyl & Värme etablerar sig i Uppsala

Publicerad
27 sep 2017, 06:00

Tesab-medlemmen Edekyl & Värme etablerar sig i Uppsala genom ett nytt förvärv. 

Edekyl & Värme förvärvar från och med den 1 oktober Uppsalaföretaget Kylmedia i Uppland.

Örebroinstallatör startar utbildningsföretag

Kylmedia har sex anställda och omsätter cirka 15 miljoner kronor. Edekyl & Värme räknar med att på relativt kort tid ha fördubblat antalet anställda, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Fusionen innebär att vi både breddar företagets kompetens och ökar dess kapacitet. Det blir enklare för oss att hantera större uppdrag med mer muskler bakom ryggen, säger Kylmedias ägare, grundare och vd, Jan Magnusson, som stannar kvar i verksamheten.

Edekyl & Värme breddar med ventilation

Kylmedia installerar och utför service på kyl- , frys-, luftkonditionerings- och värmepumpanläggningar. 2016 omsatte bolaget cirka 9 miljoner kronor med åtta anställda. Samtidigt redovisades en förlust efter finansnetto på cirka 460 000 kronor.

Förvärvet gör att Edekyl & Värme nu får en filial som, förutom Uppsala, även täcker norra Stockholm och Gävle. Det är områden där Edekyl & Värme redan i dag har en upparbetad kundkrets, uppger bolaget.

”Sedan starten 2005 har vi fördubblat antalet anställda var femte år. I och med köpet av Kylmedia AB får vi nu ytterligare en filial som skapar närhet för våra kunder i området.”

Robert Björk, Edekyl & Värme 

– Sedan starten 2005 har vi fördubblat antalet anställda var femte år. I och med köpet av Kylmedia AB får vi nu ytterligare en filial som skapar närhet för våra kunder i området. Uppsala är Sveriges fjärde största stad och vi ser bra affärsmöjligheter där framöver, säger Edekyl & Värmes vd Robert Björk.

De tar över konkursdrabbade Asplunda VVS

Edekyl & Värme bedriver verksamhet inom kyla, värme, ventilation, automation och energieffektivisering.

Bolaget har cirka 90 anställda fördelade på huvudkontoret i Örebro och de fem filialerna i Linköping, Motala, Norrköping, Stockholm och Västerås.

Planen är att Kylmedia ska vara helt fusionerat med Edekyl & Värme till den 1 januari 2018.