Logga in

Miljoner till svenskt solenergiföretag

Publicerad
6 jul 2017, 14:03

Företaget har nu tillräcklig finansiering för att kunna marknadsföra en produkt som ska öka effektiviteten hos konventionella solpaneler med 50 procent.

Sol voltaics har avslutat en rekordfinansieringsrunda på 21,3 miljoner dollar, motsvarande 180 miljoner kronor. Vilket gör den till den största finansieringsrunda för ett europeiskt solenergiföretag sedan 2015. Den nya finansieringen kommer att användas för att marknadsföra företagets soleffektivitetshöjandeprodukt SolFilm, som utlovar att öka konventionella solpanelers effektivitet med upp till 50 procent.

SolFilm är en tunn film som gör det möjligt för solpaneltillverkare att uppnå en effektivitet på upp till 27 procent när de integreras som en tandemkopplingsmodul. Prover av SolFilm förväntas skickas ut till företagspartners vid årsslutet 2018. Mer information hittar du via deras hemsida.

Solenergi kan ge 80 procent av uppvärmningen.

”Den här senaste finansieringsrundan ger oss det kapital som krävs för att kommersialisera vår effektivitetshöjande teknik för solmarknaden.”

Erik Smith

VD Sol voltaics

– Den här senaste finansieringsrundan ger oss det kapital som krävs för att kommersialisera vår effektivitetshöjande teknik för solmarknaden”, säger Sol voltaics vd Erik Smith.

Den senaste finansieringen innehåller nyinvesteringar från det norska företaget Watrium AS, tillsammans med tidigare investerare som Kagra Gruppen AS, Nordic VC Firm, Industrifonden, Wallenbergägda FAM AB, Nano Future Invest, Blue Marlin AB och Teknoinvest AS.

40 solpaneler stulna, ”Trodde inte mina ögon”.