Logga in

Boverket får ny gd med fart och fläkt

Publicerad
31 maj 2017, 10:39

Han har dimensionerat stora industrifläktar på ABB Fläkt och tycker att installationsbranschen arbetar med viktiga samhällsfrågor. Vi ställer några snabba frågor till Anders Sjelvgren.

Regeringen beslutade nyligen att tillsätta Anders Sjelvgren som generaldirektör för Boverket. Han har närmast tjänstgjort som divisionschef på Research Institutes of Sweden, RISE, men tidigare arbetat på Boverket i tio år.

För första gången träder därmed en person med erfarenhet av installationsbranschen in som generaldirektör för Boverket. Anders Sjelvgren har arbetat med att konstruera industrifläktar på ABB Fläkt i Växjö.

VVS-Forum får ett kort samtal med Anders Sjelvgren, som dock inte tillträder sin nya tjänst förrän den första juli:

Hej och grattis till tjänsten som generaldirektör!

– Tack.

Vilka frågor kommer du att driva som rör el- och VVS-branscherna?

– Oj, det är lite för tidigt att säga. Frågor som ofta kommer upp och som rör installationssektorn kan handla om hållbarhet och energieffektivisering. Ventilationen kommer många gånger in i frågan om god inomhusmiljö. Installationsbranschen arbetar ju med viktiga frågor som rör samhället. Det som installeras ska göras på ett bra sätt och vara hållbart, säger Anders Sjelvgren.

Vilka är dina övriga hjärtefrågor?

– Våra bostäder och vår bebyggda miljö påverkar samhället i övrigt och har en stor betydelse för alla i samhället. Segregation och effekterna av den är en väldigt viktig fråga.

Anders Sjelvgrens förordnande gäller till och med den 30 juni 2023.

Mer om Boverket: Boverket backar om energikrav