Logga in

Det blir priset när FM Mattsson noteras

Publicerad
4 apr 2017, 15:41

Blandartillverkaren FM Mattsson Mora gör ett nytt försök till börsintroduktion. Första handelsdagen är satt till 10 april.

Redan i november 2015 var det tänkt att FM Mattsson Mora Group skulle introduceras på Nasdaq-börsen. Men börsen godkände inte styrelsens sammansättning och rutiner för finansiell kontroll.

”Vi gör noteringen för att få in ytterligare resurser till företaget, och skapa nya möjligheter till förvärv i Norden och internationellt. Vår inriktning är tydlig inom blandare för kök och badrum och vi kommer att fortsätta fokusera på den.”

Fredrik Skarp, vd och koncernchef FM Mattsson Mora Group. 

Sedan dess har företaget, som tillverkar blandare, bytt vd och gjort förändringar i styrelsen. I slutet av mars beslutade bolaget att det skulle göra en ägarspridning genom nyemission av B-aktier. I samband med det ansökte FMM Mora Group även om notering av B-aktierna på Nasdaq Stockholm.

– Vi gör noteringen för att få in ytterligare resurser till företaget, och skapa nya möjligheter till förvärv i Norden och internationellt. Vår inriktning är tydlig inom blandare för kök och badrum och vi kommer att fortsätta fokusera på den, säger vd och koncernchef Fredrik Skarp.

Investmentbolaget Svolder går in som ankarinvesterare och avser köpa hälften av de två miljoner B-aktier som nyemitteras. Teckningskursen är satt till 68 kronor per aktie och FMM Mora Group ska få in 136 miljoner kronor, minus noteringskostnaderna på drygt åtta miljoner kronor.

Anmälningstiden till nyemissionen löper fram till den 6 april för vanliga investerare och 7 april för institutionella investerare. Den första handelsdagen är satt till 10 april.